Digidexo.com

Hva er meningen med Artrose?

Hva er meningen med Artrose?


Osteoartritt, også kjent som osteoartritt (OA) eller degenerativ leddsykdom, er den vanligste form for artritt, som er en betegnelse som gjelder for et bredt spekter av tilstander som involverer forringelse av leddene. Artrose medfører skade på brusk i leddene, som slites ned som en person aldre. Brusk i leddene er nødvendig å gi flyt i bevegelse av en persons hender, føtter, hofter, knær, nedre rygg og nakke. I personer med slitasjegikt, har brusk tilby denne fleksibiliteten slitt ned. Når disse personer bruker sine ledd, er det ofte smertefull, stiv og vanskelig fordi benene i deres skjøter gni sammen uten at puten gitt av brusk. Noen ganger kan dette også føre til en total mangel på bevegelse i leddet.

Hvem blir berørt

Som i 2010, nesten 20 millioner mennesker rammet av slitasjegikt i USA Disse personene er fra et bredt utvalg av rasemessig bakgrunn, som det synes å være liten forskjell i forekomsten av tilstanden innen en bestemt etnisk gruppe. Men individer av japansk avstamning er litt mer sannsynlig at lider av sykdommen, spesielt sammenlignet med amerikanere av Southern kinesisk, sørafrikanske eller Øst indisk avstamning. I amerikanere yngre enn 45, menn er mer sannsynlig å bli påvirket, mens kvinner utgjør en større fleste lider alderen 55 år og eldre.

Age-Associated OA

Artrose er hovedsakelig forårsaket naturlig som en del av aldringsprosessen. Som ledd brukes i hele ditt liv, kan de begynne å svekkes. Aldring fører også til at vanninnholdet i leddene til å øke, mens proteinet som holder leddbrusk intakte avtar. Denne svekkelsen kombinert med konstant bruk av leddene over periode på mange år kan føre til total brusk utarming, som resulterer i ofte smertefull tilstand av slitasjegikt. Osteoporose kan noen ganger utvikle blant flere medlemmer av samme familie. Dette har ført til at noen leger til å konkludere med at noen individer kan bære gener som setter dem i større fare for å utvikle sykdommen enn andre.

Sekundær OA

En person kan også utvikle slitasjegikt via & ldquo; sekundær & rdquo; forårsaker ikke relatert til alder, slik som gjentatt skade i enkelte ledd på grunn av langsiktig engasjement i kontaktidretter som fotball. Mange fotballspillere har vært kjent for å lide av slitasjegikt i kneet, på grunn av gjentatt belastning og skader i kneleddene. Den mest utbredte sekundær årsak til artrose er fedme, som den ekstra vekten som en overvektig person bærer setter en ekstra belastning på leddene, spesielt knærne. Sykdommer som diabetes og gikt er også kjent for å øke risikoen for å utvikle slitasjegikt, i tillegg til noen veksthormon lidelser, og felles defekter tilstede ved fødselen.

Forebygging

På grunn av det faktum at de fleste tilfeller av osteoartritt slå uventet når et individ har nådd en viss alder, å utvikle denne tilstanden er ofte uunngåelig for mange mennesker. Det er imidlertid tiltak personer med risiko for å utvikle sekundær artrose kan ta for å forebygge, eller i det minste redusere deres risiko for å bli rammet av tilstanden. Personer med risiko for å utvikle fedme bør prøve å opprettholde et sunt kosthold og trener regelmessig, mens overvektige personer bør prøve å gå ned i vekt for å unngå å legge for mye belastning på knærne. De som er i faresonen på grunn av langvarig og tung deltakelse i idretter som fotball eller vektløfting, som satte enorm belastning på knærne, bør jobbe med en fysisk trener for å utvikle en effektiv stretching og massasje terapi plan. Hvis du er tungt involvert i noen idrett som setter press på leddene, det & rsquo; s viktig å la leddene tilstrekkelig tid til å gro mellom intense treningsøkter og etter noen skade.

Behandling

I mange tilfeller vil legene anbefale å ta mild smerte medisiner daglig eller når flare-ups oppstå, avhengig av hvor alvorlig din Artrose er. Leger vanligvis foreslå over-the-counter Naproxen å hjelpe kontroll smerte og redusere betennelse i leddene. Leger også ofte anbefaler ulike strekninger og teknikker enkeltpersoner kan ta for å minske belastningen på leddene. Din lege kan par disse teknikkene med en form for fysisk eller massasje terapi. I noen tilfeller vil legen anbefale periodevis få Kortison skudd, som har blitt kjent for å bidra til å redusere leddsmerter forårsaket av hevelse. For svært alvorlige tilfeller av OA, kan kirurgi utføres, særlig i tilfeller når OA ble brakt videre av en misformet felles forårsaket av en genetisk abnormitet.