Digidexo.com

Hvordan Mosquitos Hunt?

Hvordan Mosquitos Hunt?


Det finnes mer enn 150 ulike typer av mygg i USA, og insektet er funnet i alle 50 delstater. Mygg er i stand til å formere seg i nesten alle lite område av stående vann. Mygg kan overføre en rekke sykdommer til mennesker, blant annet malaria, West Nile virus, gulfeber og flere varianter av hjernebetennelse. Bare hunnene bite fordi de trenger blod for å befrukte eggene sine. Deres evne til å finne og angripe mål er ganske effektiv.

Smell

Mennesker puster inn oksygen og utvise karbondioksid med hvert åndedrag. Karbondioksid forekommer naturlig i luften, men mygg har sensorer på sin antenner og er i stand til å detektere en høyere konsentrasjon av gass. Myggen utgangspunktet bruker lukten av denne karbondioksid å finne et potensielt mål. Det følger strømmen av CO2 mot verten. Kroppslukt, parfyme, vaskemidler, deodoranter og andre lukt kan øke eller redusere attraksjonen.

Varme og Sight

Mygg kan oppdage varmen av den potensielle verts. Mosjon og svette øker kroppsvarme, tiltrekke flere mygg. Mørke klær har en tendens til å holde på varmen, og dermed gjør målet mer attraktivt for myggen. Lettere-farget klær er mindre attraktive. Mygg også er i stand til å visuelt hjem på målet fra ca 30 meter.

Sondering

Etter landing, finner den kvinnelige et godt sted å bite ved å undersøke varme og kjemikalier på et mål hud. Det vil også sette inn en del av sine snabel inn i huden for å finne blodårer. Når funnet, setter mygg spytt inn i såret. Spyttet numbs området, og dermed hindre verten fra følelsen bittet. Den inneholder også en antikoagulant som holder blodet fra clotting i såret.

Fôring

Myggen, ved å finne blod, begynner å suge den opp snabel bruker pumper i munnen. På samme tid fortsetter insekt injisere den antikoagulerende ned et indre rør av nesen. Det injiserer også en vasodilator inn i såret for å øke blodstrømmen. Myggen er i stand til å gjøre alt dette samtidig på grunn av den komplekse strukturen i snabel. Spyttet inneholder eventuelle sykdoms patogener og dette er hvordan de er overført til målet.