Digidexo.com

Hvordan justerer jeg Glukose Meter Les Strips Ifølge tall?

Hvordan justerer jeg Glukose Meter Les Strips Ifølge tall?


Å ha type 1 eller type 2 diabetes betyr å måtte overvåke blodsukkernivået i løpet av dagen ved hjelp av en blodsukkermåler. En liten, elektronisk innretning, en glukosemåler måler nivået av glukose i en blodprøve på en test-strimmel, vanligvis tatt fra fingeren. For nøyaktige resultater fra blodsukkermåleren når du tester, må du justere (eller kalibrere) det for at måleren å lese teststrimler brukes med det. Gjør dette ved å programmere strimmelen kodenummeret som er oppført på hetteglasset inn i apparatet, også kalt koding.

Hvordan justerer jeg Glukose Meter Les Strips Ifølge tall?

Kalibrering av en blodsukkermåler

•  Finn ut om din blodsukkermåler trenger kalibrering. Noen meter automatisk kalibrere uten manuell justering. Meter som bruker 10-stavs disker kalibrerer automatisk når du setter inn en ny disk. Blodsukkermålere som bruker en strimmel av gangen og har en tallkode på ampullen trenger manuell koding.

Finn tallkoden på teststrimler. Finn det trykt i stort antall på siden av hetteglasset, vanligvis 2-4 sifre. Måleren må matche dette tallet når kalibrert eller kodet til å lese teststrimler nøyaktig.

Se etter en kodebrikke inkludert i hetteglass med teststrimler. Hvis inkludert, fjerne den gamle kodebrikken og sett inn nye inn i tilsvarende port på blodsukkermåleren før du setter den første strimmelen. Kontroller at nummeret trykt på kodebrikken samme som den på hetteglasset. La kodebrikken settes inn i apparatet. Sett teststrimmelen å slå på apparatet, som skal nå vise riktig kode på skjermen.

Sett en teststrimmel i apparatet for å slå det på (hvis ingen koding chip inkludert). Programmere nummeret som vises på skjermen for å matche den på flasken hvis den ikke alt. For nye målere, to streker i stedet for et tall. Bare programmere hette nummeret inn i apparatet i henhold til de spesifikke retninger for enheten.

Bruk apparatet til å måle blodsukkeret med teststrimler som finnes i hetteglass kodet for å matche meter. Når du starter en ny beholder med teststrimler, rekalibrere måleren ved hjelp av trinnene ovenfor. Gjør dette for hvert nytt hetteglass brukes med apparatet for å sikre nøyaktige resultater.

Hint

  • Noen meter bruker en kalibrator stripe i stedet for en kodebrikke for å kalibrere måleren automatisk, inkludert i teststrimler.
  • Bruk bare teststrimler som er kompatible med din blodsukkermåler.
  • Sjekk utløpsdatoen på strimler før bruk og kast utgåtte teststrimler.
  • Rekalibrere måleren etter bytte batteriet for det.
  • De fleste blodsukkermålere for kjæledyr trenger kalibrering og lignende trinnene gjelder.
  • Feil kodet blodsukkermålere kan påvirke lesing med opp til 43 prosent ifølge American Diabetes Association, så kalibrere meter for nøyaktige resultater.
  • Noen meter som automatisk kode fortsatt anbefaler du sørge for at kodenummeret på målerens display matcher den på test-strip boks, sier American Diabetes Association.