Digidexo.com

Chicken Soup Cures for Common Cold

Chicken Soup Cures for Common Cold


Moren din var inne på noe når hun matet du kyllingsuppe ved første tegn på en kald. Selv om det har vært brukt i årevis som et hjem rette, de fleste forbinder kyllingsuppe med tryggheten det gir når du er forkjølet, men ser det ikke som en kur for den kalde selv. The Mayo Clinic, derimot, viser kyllingsuppe som en av sine topp kalde rettsmidler som faktisk virker.

Vitenskapen bak Chicken Soup

Kyllingsuppe er mer enn en komfort mat når du føler deg syk; det er faktisk vitenskapen bak dens bruk som en kald middel. Et velkjent kyllingsuppe studien ble gjennomført i 1993 av Dr. Stephen Rennard ved University of Nebraska Medical Center. Dr. Rennard testet et utvalg av kylling suppe oppskrifter, både hjemmelaget og hermetisert, og fant at suppa stopper bevegelsen av betennelse-forårsaker hvite blodceller kalt nøytrofile. En 1978 studie av K. Saketkhoo et al, "Effekter av å drikke varmt vann, kaldt vann, og kylling suppe på nasal slim hastighet og nasal luftstrøm motstand," funnet at å drikke varm kyllingsuppe løsner effektivt nasal slimete sekret, som hjelper deg bli kvitt dem fra kroppen din raskere, lettelser kaldt symptomer og lunger.

Hjemmelaget eller Canned?

Rennard fant ikke én bestemt kyllingsuppe ingrediens for å være medvirkende til behandling av forkjølelse. Ingrediensene i hjemmelaget suppe som han testet inkludert kylling, pastinakk, løk, søtpoteter, gulrøtter, selleri, persille og neper. Resultatene av hans studie tyder på at det er mange ingredienser i suppen jobber sammen som er ansvarlig for lettelser en kald. Mens mange hermetisk supper ble også testet og funnet å være gunstig, gjorde Rennard studie ikke spesifikt undersøke hvilke merker var, og ikke var det, effektive.

Hvis du kjøper en hermetisert suppe å behandle kaldt, opt for en som har en stor mengde grønnsaker. Væsken i kyllingsuppe hjelper også rehydrere kroppen din, noe som er nødvendig for slim i kroppen din til å holde seg løs, slik at det kan bli utvist. En siste fordel med kyllingsuppe for en kald, er at det gir et nivå av psykologisk og følelsesmessig komfort som kan bidra til å øke hastigheten på fysisk helbredelse.