Digidexo.com

Hva er hensikten med den menneskelige leveren?

Leveren er et viktig organ i menneskekroppen, og ligger i høyre øvre del av magen regionen. Hos mennesker er leveren den største kjertel organ, med en vekt på ca 3 pounds. Leveren er en nødvendighet for menneskeliv, og som i 1999, ca 30 000 mennesker dør hvert år i USA fra leversvikt.

Hovedhensikten

Den viktigste funksjonen til leveren er å omdanne glukose til glykogen og tilbake igjen om nødvendig. Glykogen er et karbohydrat som brukes til å lagre glukose, som blir brukt av kroppen som energi. Gjennom disse fremgangsmåter, leveren regulerer mengden av glukose i menneskeblodstrømmen.

Andre funksjoner

Den humane leveren bidrar til å filtrere fordøyelsessystemet ved å fjerne aminosyrer fra kroppen til å konvertere til urea. Urea er en hovedingrediens i urinen, og den overføres til nyrene for å bli utvist fra kroppen.

Lever og alkohol

Det er leveren jobb å konvertere inntatt alkohol til en form som kan skilles ut fra kroppen. Hvis alkohol er tillatt til å bygge seg opp i menneskekroppen, det vil ødelegge celler og organer. Frem til leveren metaboliserer alle alkohol i kroppen, vil alkoholen bli overført gjennom hele systemet av blodet.

Leversvikt

Leveren er av største betydning for den menneskelige kropp. Leversvikt nødvendig øyeblikkelig legehjelp. Leversykdommer, som fører til leversvikt, kan være en langsom prosess maskert av symptomer som er vanlige i mange andre sykdommer. Symptomer inkluderer kvalme, tap av appetitt og tretthet. Akutt leversvikt kan forekomme i mindre enn 48 timer og er vanligvis et resultat av forgiftning eller overdose.

Helse

For å unngå å gjøre skade på leveren din, unngå inntak av sentralstimulerende midler og beroligende midler. Forbruk av alkohol i overskudd for en lengre periode kan føre til leversvikt. Kaffe og te inneholder koffein kan også ha negative effekter på alle viktige organ. For å opprettholde riktig leveren helse, bør du spise mat som inneholder antioksidanter.