Digidexo.com

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine


Ifølge Mayo Clinic, sytten prosent av kvinner og seks prosent av menn opplever migrene. Migrene kan vare 4-72 timer forårsaker kvalme, oppkast og alvorlig følsomhet for lys og støy. Migrene kan være forårsaket av mat, hormonelle endringer, stress, medisiner, eller en eksisterende sykdom. Det er vanskelig å behandle en pasient med ko-eksisterende forhold, fordi enkelte medikamenter kan utløse symptomer på den andre tilstanden. Det er viktig å snakke med legen din om alle sykdommer, slik behandling kan være effektiv.

Betydning

Epilepsy er en tilstand som fører til muskelkramper når grupper av nerveceller i hjernens utladning på samme tid. Personer med epilepsi er mer tilbøyelige til å ha migrene enn folk uten sykdommen. Både migrene og epilepsi andel felles kjennetegn på hyperaktivitet i hjernen og nervesystemet. Migrene og epilepsi har også sammenfallende unormalt av serotonin, som overfører nervesignaler. Skarpe lys og støy kan utløse et epileptisk anfall, samt migrene. Medisinering må arbeide for begge forholdene eller medisinering vil sette av annen tilstand. Divalproex (Depakote) er et stoff som hjelper epilepsi og migrene.

Effekter

En annen sykdom forbundet med migrene er Raynauds fenomen, som er en spastisk tilstand som påvirker de små blodårene i tærne og fingre. Kald, stress og følelsesmessige situasjoner føre til at blodkarene seg sammen, kutte av sirkulasjon. Migrene er mer vanlig hos personer med Raynauds fenomen. Studier tyder på en direkte sammenheng mellom migrene og Raynauds fordi folk som lider av migrene har mer følsomhet for endringer enten fysiske eller emosjonelle. Migrene medisiner kan intensivere Raynauds fenomen bringe på angrep. Biofeedback er effektivt med pasienter som må lære å gjenkjenne signaler i kroppen og unngå situasjoner som bringer på begge forholdene.

Teorier / Spekulasjoner

Det kan være en sammenheng mellom mennesker med depresjon og migrene. Ifølge psykologi i dag, mennesker med depresjon er mer sannsynlig å lide en migrene. Det er også sant at migrenepasienter er mer sannsynlig at lider av depresjon. Migrene er også vanlig hos mennesker som lider av bipolar lidelse. Studier viser en kobling mellom serotonin, depresjon og migrene.

Typer

Diabetes, hjertesykdom, irritabel tarmsykdom, Crohns sykdom og revmatoid artritt er alle sykdommer forbundet med migrene. Fordi disse sykdommer er vanlig, kan det være en tilfeldighet at en pasient har begge. Studier viser imidlertid at disse sykdommene kan bringe på migrene.

Advarsel

Fordi studiene er mangelfulle, er det vanskelig å si om en sykdom som forårsaker migrene direkte. Noen sykdommer er vanlige, og derfor kan en person ha sykdommen og migrene uten tilknytning. Den store bekymringen for leger behandler sykdommen og migrene. For eksempel kan personer med hjertesykdom ikke ta de fleste medisiner for migrene, og noen medisiner kan bringe på en migrene.