Digidexo.com

Bivirkninger av å ta Både Red Gjær Rice & statin narkotika

Bivirkninger av å ta Både Red Gjær Rice & statin narkotika


Red gjær ris er et alternativ middel gjort ved dyrking av ris med gjær monascus purpureus (som er rød i fargen), som reduserer kolesterolnivået i blodet. Det har vært studier av rød gjæret ris, senest av sorten selges under merkenavnet Cholestrin den. Brukes i Kina siden 800 e.Kr., har rød gjæret ris hadde fordeler knyttet til det som spenner fra å forbedre blodsirkulasjonen til å bøte fordøyelses ills. Nylig har det også blitt brukt av folk som er på statin-klasse narkotika for kolesterol reduksjon, under forutsetning av at begge sammen kan være mer effektive enn statiner på egenhånd. Gyldigheten av denne antagelsen er ikke testet i dobbeltblinde legemiddelutprøvninger, selv om mye av forskning på effektive ingredienser i rød gjæret ris har blitt gjort.

Likheten av aktive ingredienser

Den aktive ingrediensen i rød gjæret ris er primært lovastatin, en av en familie av statin-klasse legemidler som brukes for å redusere kolesterolet. Lovastatin er den aktive ingrediensen i Mevacor og ligner på de aktive ingrediensene i Lipitor og Crestor. Alle statin-klasse narkotika er enzymatiske blokkere som reduserer mengden av kolesterol produseres i leveren. (Mens kolesterolnivået må overvåkes, er kolesterol en viktig del av hvordan kroppen regulerer muskelenergi og leverfunksjoner.) Tar rød gjæret ris i tillegg til et statin-klasse stoffet er sammenlignbare til å ta en høyere dose av statin i form av den aktive bestanddel.

Store bivirkninger

Som med noen behandling for å redusere kolesterolet, snakk med legen din om bivirkninger, og effekten av å kombinere rød gjæret ris med et annet statin-klasse stoffet. Den farligste bivirkningen av statiner er stølhet og ømhet; Dette kan også være en advarsel for myalgi, en muskuløs lidelse knyttet til kolesterol-blokkerende legemidler og deres innvirkning på leveren. Mens uvanlig, er det også en risiko for leversvikt fra Mevacor og fra andre forbindelser under anvendelse av lovastatin, slik som røde gjær ris. Disse risikoene er fortsatt (og øker i frekvens, om ikke alvorlighetsgraden) når rød gjæret ris er kombinert med andre statin narkotika.

Sekundære bivirkninger

Andre bivirkninger av statiner (som også er til stede når man tar røde gjær ris) består av forstoppelse og gass, så vel som diaré og oppblåsthet. Et lite antall pasienter også oppleve svimmelhet og hodepine. Mens kontrollerte studier av rød gjæret ris er for tiden i gang, angir tradisjonell folklore som andre forbindelser i rød gjæret ris (utover lovastatin) kan hjelpe med fordøyelseskanalen bivirkninger av forstoppelse, gass og diaré.