Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har et infisert sår

Hvordan vet jeg om du har et infisert sår


Sprekker i huden, selv en mindre slitasje, kan bli infisert. Skitt og bakterier i miljøet kan skrive inn i blodet gjennom en hud sår og forårsake mindre infeksjoner, eller i sjeldne tilfeller, potensielt dødelige komplikasjoner som MRSA. Hvis du mistenker at du har et infisert sår av noe slag, eller hvis såret ble forårsaket av et dyr bite eller menneske bitt, bør du oppsøke lege med en gang for behandling.

Typer av huden sår

Huden sår inkluderer de som er forårsaket av skrubbsår, kutt, punkteringer og brannsår. Når du bryter huden med et kutt eller fillete skrape, bruker kroppen din sine blodceller og andre ressurser til å begynne å helbrede såret. Tid er kjernen når hindre infeksjon; jo lenger du venter med å rense disse sårene, jo mer sannsynlig er det at skitt og bakterier kommer inn i kroppen din. Burns forårsake forskjellige sår enn kutt og skrubbsår, og skal i første omgang bli behandlet annerledes. Kjør kjølig vann over brent hud i ca 15 minutter eller holde en kald komprimere - ikke is - på det området. Hvis en blemme former, ikke pop det.

Tidlige stadier av infeksjon

Infeksjon setter i når kroppen din prøver å jobbe overtid for å bekjempe infeksjonen og helbrede såret på samme tid. De tidlige stadier av en hud sårinfeksjon inkluderer rødhet og hevelse, som er også symptomer på selve såret. Et kutt i ferd med å bli smittet vil være mer smertefull enn den samme type sår som har begynt å helbrede. Hvis huden rundt såret reddens merkbart, kan en infeksjon har satt inn.

Major Infeksjon

Venstre ubehandlet, vil et infisert sår føre til alvorlige traumer til området og omkringliggende vev. Rødhet, hevelse og smerte vil øke, og såret vil begynne å produsere puss. Omliggende hud kan også hovne opp og blemme. Hvis infeksjonen sprer seg til blodet, kan du se røde linjer kjører opp huden din fra såret mot ditt hjerte. Denne blodforgiftning er kjent som septikemi, en livstruende tilstand. Tallrike andre resultater av stor sårinfeksjon kan få fatale eller nær fatale resultater, for eksempel koldbrann, toksisk sjokk og staph eller strep infeksjoner.

Forebygging og behandling

Den første linjen i forsvaret er alltid å vaske umiddelbart og sterilisere såret, og deretter holde den smuss-fri. Rense såret så snart som mulig etter skaden oppstår for å forhindre infeksjon. Den beste strategien er å vaske kuttet med såpe og vann, deretter bruke en antibiotika salve og en løs bandasje for beskyttelse. Antibiotika i salve vil bidra til å holde bakterier ute, men de hjelper ikke mye når såret blir infisert. Hvis blemme fra en mindre brann bursts, forsiktig vaske området med såpe og vann, og bruke en antibiotisk salve. For dype kutt og sår, er det best å få medisinsk behandling. Du må kanskje masker. Du bør også søke medisinsk behandling for alvorlige brannskader. Motvirke smerte og hevelse fra en hvilken som helst såret med over-the-counter smertestillende midler som paracetamol, ibuprofen og aspirin.