Digidexo.com

Hvordan bli kvitt Puffy Scars

Keloidal arr eller keloider, er puffy utseende arr som danner etter hudskader. De oppstår på grunn av kroppens unormal reaksjon på skaden som holder det å skape nytt vev. Personer med mørkere hud er mer sannsynlig å få keloider, og de kan få dem med selv de minste kuttet. Keloider kan danne grunn av akne, vannkopper, piercinger og tatoveringer, kirurgisk eller utilsiktet kutt, eller til og med fra et nålestikk. Avhengig av størrelse, kan keloider være ødeleggende, hindrer bevegelsesfrihet. Heldigvis finnes det mange alternativer for å fjerne keloider.

Bruksanvisning

Fjerning Keloider

•  Bestem deg for om du virkelig trenger å bli kvitt din arret. Fjerne keloider (eller i det minste redusere deres utseende) er mulig, men det kan være dyrt, og du kan ikke få de resultatene du leter etter. Hvis arret er små og i et skjult sted, kan du bare la det gå. Hvis det er merkbar, eller om det bare bugs deg, snakk med legen din om dine muligheter. Husk at noen behandlinger for å eliminere keloider kan ofte bare lage nye, og noen ganger forlater dem ubehandlet vil føre dem til å avta i utseende.

Få kortikosteroid injeksjoner. Injeksjoner av et kortikosteroid, som Kenalog, direkte inn i arret vil flate ut poser av arr og gjøre det mindre merkbare. Kortikosteroid behandling krever vanligvis ca tre eller fire injeksjoner for et par måneder, og det er effektivt rundt 80 til 90 prosent av tiden.

Har keloider kirurgisk fjernet. For større keloider, kan injeksjoner ikke være effektiv. I dette tilfellet kan en lege anbefale operasjon for å fjerne dem, enten med den gammeldagse skalpell eller med laser. Laser fjerning resulterer ofte i mindre sannsynlig tilbakefall.

Frys dem av. Mens det er at-home kits til frysing av vorter og andre vekster, bør du vurdere å se din lege for kryoterapi for keloider. Frysing kan svi litt, så det kan være vanskelig å gjøre det for deg selv, og legen din vil være i stand til å fryse av deg lille keloid raskt og effektivt. Hvis du bestemmer deg for å prøve en hjemme-kit for en liten keloid, snakk med legen din først.

Forhindre nye keloider ved å unngå kutt og andre skader. Hvis du er spesielt utsatt for keloid formasjon og du trenger kirurgi, snakk med legen din om Imiquimod krem, som legene nylig har begynt forskrivning å hindre keloid formasjon.

Hint

  • Husk at keloider som er fjernet kan vokse tilbake lett og ofte større. Aldri prøve å skjære av en keloid, og alltid snakke med legen din før du prøver noen at-home rettsmidler for å fjerne keloider.