Digidexo.com

Hvordan Forklar barna viktigheten av ernæring

Hvordan Forklar barna viktigheten av ernæring


Barn er motivert for å lære om verden rundt dem. Mat og ernæring kan være spennende samtaleemner for barna dine hvis du gjør dem så. Plenty av ressurser er tilgjengelige for å hjelpe til i diskusjonen av sunn mat og vitaminer. Mange av disse ressursene er gratis, tilgjengelig for nedlasting fra Internett, og kommer fra anerkjente kilder som United States Department of Agriculture. Du kan også engasjere barna i samtale rundt middagsbordet ved hjelp av din egen kunnskap om sunn mat.

Bruksanvisning

•  Hold det enkelt. Du må måle nivået av forklaring som er passende for ditt barn på grunnlag av alder, nysgjerrighet og interesse. En metode som er mye brukt av helsepersonell for å lære barn om ernæring er "Go, Slow, Whoa" metoden, i hvilke matvarer er kategorisert basert på grønt, gult og rødt lys. De sunneste matvarer er grønne "go" mat, mat å konsumere i moderate mengder er gule "langsom" mat, og søtsaker og fet mat anses rødt lys "whoa" matvarer. Quiz barna på hvilken kategori de mener visse matvarer bør være i. For eksempel, cookies er rødt lys matvarer, hvitt brød er gule lett mat og grønnsaker er grønt lys matvarer.

Bruk ekte mat. Har disse diskusjoner over middag. Peke på de matvarer på sine plater og si "Gulrøtter er bra for øynene dine." Akkurat som voksne, barn absorbere mer informasjon når de har førstehånds erfaring med noe. Planlegge måltider med barna, ta dem til dagligvarebutikk med deg og la dem hjelpe deg med å forberede måltider. Jo mer hands-on erfaring de har med mat, jo større deres forståelse vil være om hvor mat kommer fra, hvordan de er laget og hvordan de vil ha nytte deres helse.

Bruk spill. Barn er lekne og konkurransedyktig, så bruk disse kvalitetene til din fordel samtidig lære dem nye ting. Videospill er tilgjengelig på nettet som lærer barn om ernæring. Et slikt spill, ernæring Blast Off, er gratis å få tilgang fra United States Department of Agriculture hjemmeside. Dine barn vil bli underholdt og utdannet på samme tid. Fremme disse aktivitetene, sammen med morsomme spørrekonkurranser, hjemmelaget kryssord og ord finnerne. Du vil sannsynligvis finne at barna har det gøy og nyte prosessen med å lære om ernæring og helse.