Digidexo.com

Hvordan gjenopprette fra en stellate ganglion Injection

Reflex Sympatisk dystrofi (RSD) er en svært smertefull tilstand som påvirker alle aspekter av livet ditt. Hvis du har RSD av armene, er det et understatement å si at livet er en utfordring. Hvis du prøver og plukke opp et element ved hjelp hånden eller armen som har RSD, vil du sitte igjen med smerter i timevis. Du kan føle en verkende eller brennende følelse når du bruker den berørte lem. En stel ganglion blokk er gitt for å lette smerter hos pasienter som har nervesystemforstyrrelser som oppstår i den øvre del av kroppen slik som Herpes Zoster, RSD, eller fantomsmerter. Før prosedyren starter, vil legen din vanligvis gi deg medisiner som vil hjelpe deg å slappe av. Prosedyren tar bare et par minutter og består av å injisere en smertestillende medikamenter inn i gruppen av nerver som kan finnes på sidene av stemmen boksen i halsen. Gjennom denne prosessen, vil dine vitale tegn overvåkes ved hjelp av EKG, og en blodtrykksmansjett. Du vil også ha en enhet plassert på fingeren for å overvåke oksygennivået. Målet med dette injeksjon er at de sympatiske nerver er blokkert fra å sende smertesignaler til det berørte området. For noen pasienter, denne prosedyren fører til minimalt ubehag, og de er i stand til å gå tilbake til jobb neste dag. For andre tar litt lengre tid å komme i kjølvannet av en stel ganglion injeksjon. Her er nyttige tips for å hjelpe deg å gjenopprette.

Bruksanvisning

Hvordan gjenopprette fra en stellate ganglion Injection

Ikke drikke eller spise noe. Du må vente minst fire timer etter denne prosedyren for å svelge. På grunn av sedasjon, kan det hende at svelgerefleksen ikke fungerer ordentlig.

Spis myk mat for et par dager. Mange pasienter klager over at det føles som om det er en "klump" i halsen. Inntil denne følelsen forsvinner, unngå å spise crunchy matvarer fordi du kan ha smerter som du svelger.

Nap. Etter en stel ganglion injeksjon, tankene dine vil være i en tåke. Du kan også føle seg litt som lider av hukommelsestap etter en time eller så. Dette er normalt og bør forventes. Du vil bli veldig groggy eller har hodepine på grunn av bivirkningene av medisinen som ble brukt. Det er best å sove av disse bivirkningene.

Prøv å ikke snakke. Din stemme vil være hes og halsen kan føle sår. Ta tak i en notisblokk og begynne å skrive når du trenger å snakke. Dette vil hjelpe deg å helbrede raskere hvis du tar det med ro på stemmen din boks. Aldri hyle etter denne type injeksjon fordi følelsen av å ha en "klump" i halsen vil bare forverres.

Bruk antihistaminer. Noen ganger smertestillende medikamenter som brukes kan føre til at du føler kløende. Snakk med legen din om du bruker et antihistamin hver 4-6 timer for å lindre ubehag.

Rest. Noen pasienter trenger hvile opp til en uke etter injeksjonen, og andre er i stand til å sprette tilbake neste dag. Hver pasient er forskjellig. Du bør alltid lytte til kroppen din og hvile så mye som mulig hvis du føler ekstra sliten. Ikke gjør flere aktiviteter enn det kroppen tåler.

Ta smertestillende medikamenter. I dagene etter denne prosedyren, kan kroppen din føles stiv og veldig sår. Diskuter med din lege som medisiner vil hjelpe deg å lindre dine smertefulle symptomer. Ta denne medisinen regelmessig for å lindre smerten nær injeksjonsstedet.

Tips og advarsler

  • Forventer å ha en metallisk smak, tørr munn, eller hikke hvis du hadde medisiner som ble brukt til avslapning.
  • Det er best å ha en ansvarlig voksen med deg inntil virkningene av sedasjon slites av.
  • Du bør ikke prøve å gjøre alle oppgaver som krever at du være på vakt. Vær forsiktig vandre fordi din fysiske samordning kan også bli svekket noe som gjør det lettere å skade deg selv.