Digidexo.com

Hvordan sjekke for Thyroid Cancer Symptomer

Hvordan sjekke for Thyroid Cancer Symptomer


Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen like under adamseplet. Skjoldbruskkjertelkreft manifesterer seg gjennom ondartede svulster, eller knuter. Tidlig påvisning av skjoldbruskkjertelkreft er mulig hvis du sjekke selv for symptomer på en jevnlig basis.

Bruksanvisning

En vite om du er i faresonen. Papillær skjoldbruskkjertelkreft er oftest funnet hos personer som gjennomgikk nakken eller hodet stråling som barn. Strålebehandling kan ha vært behandling for en forstørret skjoldbruskkjertel, akne eller soppinfeksjoner i hodebunnen. Follikulær karsinom, en mindre vanlig form for skjoldbruskkjertelkreft, er funnet i mennesker med jod mangler.

Føl nakken for å se etter humper og se om halsen vises hovne. Disse er de vanligste symptomene på skjoldbruskkjertelkreft.

Undersøk halsen grundig minst to ganger i året for tegn på en skjoldbrusk nodule, eller bump.

Planlegge en avtale med legen din hvis du viser noen symptomer på kreft i skjoldbruskkjertelen.

Be din generelle lege for å sjekke om skjoldbruskkjertelkreft når du gjennomgå en rutinemessig undersøkelse.

Tips og advarsler

  • Vet at når en pasient har du rett til å styre retningen av medisinsk behandling. Hver kreftpasient skal gis en fullstendig forklaring av hensikten med en foreslått behandling, de potensielle fordeler og risiko og eventuelle tilgjengelige alternative behandlinger før du tar en beslutning om å delta i behandlingen.
  • Hvis du har blitt diagnostisert med skjoldbruskkjertelkreft, spør legen din om kreften har spredd seg utover i skjoldbruskkjertelen.
  • Husk viktigheten av oppfølging etter å ha blitt behandlet for skjoldbruskkjertelkreft. Denne typen kreft har en tendens til å vokse sakte og kan gjentas flere tiår senere, så følg legens tidsplan for gjenbesøk.
  • Dealing med potensielle psykiske bivirkninger alene er ikke anbefalt. Oppsøke gruppeterapi eller individuell rådgivning fra sykehus, helsevesenet team eller andre ressurser.