Digidexo.com

Speech Therapy Ideer for autisme

Tale terapi ideer for autisme er mye annerledes enn for ellers utviklingshemmede normale barn. Mens de fleste tale terapi fokuserer på lyden dannelse teknikk, må det være flere andre ting vurderes når du arbeider med en autistisk person. Andre hensyn er visualisering og talemeldingen teknikker, samt motiverende strategier. Uten disse strategiene, er det lite sannsynlig en tale terapi program for autisme vil bli vellykket.

Å bestemme nivået av autisme

Autisme er en spektrum - det er en høyere funksjon av autisme som kalles Aspergers syndrom. I noen tilfeller kan det være mulig å lære elevene disse en mer normal løpet av tale terapi. Ved mer alvorlige nivåer av autisme, krever logopedi mer spesialiserte teknikker. Ofte vil de som underviser tale terapi i slike miljøer eller med slike elever trenger ekstra opplæring. Foreldre bør spørre noen logoped om sine kvalifikasjoner og erfaring i å undervise de med autisme eller andre spesielle behov.

Sette mål

Uansett hva teknikker er valgt og uansett hvor alvorlig autisme, det er en bedre sjanse til fremgang dersom bestemte mål er satt. Dette kan omfatte et barn å si et bestemt liste over målord eller oppnå en viss grad av spontan kommunikasjon. Hvis dette gjøres på en skole innstillingen, vil disse målene være med i en individuell opplæringsplan, som vil bli gjennomgått med jevne mellomrom. Selv om utenfor skolen innstillingen, bør målene settes.

Augmented Kommunikasjon

Dette er et fancy ord for de ytterligere fremgangsmåter som kan brukes ved behandling av tale for de med autisme. Etter å bestemme nivået av autisme, kommer opp med en utvidet kommunikasjonsplan representerer neste trinn. Noen ganger kan en kombinasjon av trinnene anvendes.
Disse metodene inkluderer bruk av talemaskin som hjelper de autistiske individuelle konstruere setninger og bruke et bilde Veksling Communication System (PECS). Faren i disse teknikkene er at studenten kan bli for avhengig av dem og ikke klarer å lære normal kommunikasjon uten bruk av grafikk eller maskiner. Derfor må fokuset alltid være på å bruke disse metodene som læringsverktøy, men ikke krykker (se "Ressurser" nedenfor).

Motiverende Teknikker

I tillegg til selve undervisningsteknikker, vil tale terapi ideer for autisme også trolig innebære noen motiverende teknikker. En studie om motivasjon og logopedi ved University of California i Santa Barbara indikerte en belønning system ville være nok til å få et autistisk barn til å snakke i mange tilfeller. De som sa et mål ord ble belønnet med en leke eller en annen stimulans og syntes å svare bedre. Dette gjorde ikke fokusere på teknikken så mye som det gjorde rett og slett illiciting et svar.