Digidexo.com

Foods God for hjertet helse

Foods bra for hjertet helse er de uten usunne mettede og trans fett og kolesterol, som kan tette blodårene og fører til en opphoping av plakk, setter deg høyere risiko for å lide et hjerteinfarkt eller et slag. Den beste måten å begrense denne risikoen er å begrense matvarer med solide fett, som smør og fett, og redusere inntaket av annen mat med høyt fettinnhold, som for eksempel fett kjøtt og oster. Focus, i stedet, på matvarer viste seg å være bra for helsen til hjertet ditt.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er høy i vitaminer og mineraler, lite kalorier, og har masse fiber. The Mayo Clinic sier en diett høy i løselig fiber kan bidra til å senke kolesterolet og redusere sjansene for lidelse hjertesykdom. I tillegg kan frukt og grønnsaker forebygge hjerte- og karsykdommer og samtidig fylle deg opp slik at du er mindre tilbøyelig til å spise høy-kalori mat og snacks. I tillegg er visse frukter, bær som har flavonoider, som styrker blodkar og som er sterke antioksidanter. Så på middagstid, tjene opp nok av brokkoli og frisk salat og hvis det er fortsatt plass til dessert, skyve til side creme brulee for en bolle med friske blåbær.

Low-Fat Protein Kilder

Alle trenger protein, men fet rødt kjøtt er neppe den beste veien å gå. Velg magert kjøtt, fjærkre og fisk i stedet. Og når du gjør din matlaging, velger grillen i stedet for stekepanne - en del av grillet rødt kjøtt vil ikke gjøre på langt nær så mye skade på ditt hjerte som en fettete gob av stekt kylling, selv om kyllingkjøtt i seg selv er sunnere . Fisk er en spesielt godt alternativ, fordi ikke bare fisk har et lavere fettinnhold enn de fleste røde eller hvitt kjøtt, men visse typer fisk - det meste kaldtvannsarter som laks, makrell og sild - er rike på omega -3 fettsyrer, som senker blodfett kjent som triglyserider, og dermed redusere risikoen for plutselig hjertestans.

Belgfrukter

Bønner, erter og linser, kollektivt kjent som belgfrukter, også inneholde høye mengder protein og er en god erstatning for kjøtt. Du kan spise dem rå, kokt, fra bokser eller i Patty form, slik som veggie eller soya burgere. Det er mye mindre fett enn i kjøtt, og ingen kolesterol i det hele tatt.

Helkorn

Hele korn, inkludert havregryn, har massevis av vitaminer, mineraler og fiber. De er mye bedre for hjertet enn raffinert korn som hvitt mel, som har blitt kvitt mye av sin næringsverdi. Faktisk, en Harvard University studie som startet i 1984 funnet kvinner som spiste 2-3 porsjoner en dag med grove kornvarer var 30 prosent mindre sannsynlighet for å lide et hjerteinfarkt eller dø av hjertesykdom over en periode enn kvinner på 10 år som spiste bare en serverer en uke med grove kornvarer. Videre, ifølge Harvard School of Public Health nettsted, en fersk analyse av syv store studier "viste at hjerte-og karsykdommer var 21 prosent mindre sannsynlighet hos personer som spiste 2,5 eller flere porsjoner med hele korn matvarer en dag sammenlignet med dem som spiste mindre enn to porsjoner i uken. "

Innbyttere

For hjertesykdommer, bør du vurdere følgende erstatninger:

Margarin med null trans fett for smør
Olivenolje for smult
Skummet melk for helmelk
Redusert fett ost for vanlig ost
Maiskolber for kremet mais
Tyrkia bacon, varmes i mikrobølgeovn til en sprø brun, til frokost pølse
Eggehviter til eggeplommer