Digidexo.com

Hvordan finne ut om du trenger profesjonell hjelp

Hvordan finne ut om du trenger profesjonell hjelp


En trenet profesjonell, for eksempel en sosialarbeider, rådgiver eller terapeut kan hjelpe enkeltpersoner overvinne følelser av sorg, sinne og forvirring. Disse overveldende følelser er ofte forårsaket av en rekke ting, inkludert familie oppløsning, skader, tap, avhengighet og misbruk. Individer som stiller spørsmål hvorvidt de trenger hjelp kan ha nytte av å snakke med en profesjonell. En profesjonell kan hjelpe deg å gjenkjenne og overvinne symptomene og årsakene til undertrykte følelser og tanker.

Bruksanvisning

gjenkjenne tegn på avhengighet. Selv om alkohol og narkotika er de mest anerkjente avhengighet, kan du være avhengige av gambling, sex, mat, videospill eller pornografi. Hvis du har problemer med relasjoner, sysselsetting og følelsesmessig stabilitet på grunn av en avhengighet, kan du dra nytte av profesjonell hjelp.

Monitor tegn på angst og frykt. Det er helt normalt å føle seg engstelig eller redd på et eller annet tidspunkt, men konsistente følelser av frykt eller panikk kan tyde på en post-traumatisk stresslidelse eller en generalisert angstlidelse. Angst kan hindre din livskvalitet; ta kontakt med en profesjonell for å lære å håndtere symptomene på angst, frykt og panikk.

Få til roten av depresjon. Depresjon kan være forårsaket av mange ting, inkludert tap av en kjær, en breakup av familieenheten, tap av arbeid eller stress. Imidlertid kan genetiske, biologiske og miljømessige faktorer bidrar til utviklingen. Selv om det kan ta tid for en terapeut for å identifisere årsaken til depresjon, kan han hjelpe deg å overvinne følelser knyttet til tilstanden. Nå ut til en profesjonell umiddelbart hvis du har tanker om selvmord.

Vær oppmerksom på tegn på uønsket påtrengende tanker og hørselshallusinasjoner. Obsessive tenkning og påtrengende tanker kan være forbundet med en rekke forhold, blant annet tvangslidelser (OCD), postpartum depresjon, angstlidelse, depresjon eller posttraumatisk stresslidelse. Men påtrengende tanker kombinert med hørselshallusinasjoner, som for eksempel å høre svake lyder eller stemmer, kan tyde på en lidelse som schizofreni. En psykiater kan bidra til å identifisere og behandle årsakene til disse symptomene.