Digidexo.com

Lyskebrokk Surgery Recovery Periode

En lyske (lyske) brokk er et vanlig problem, og rammer opptil 1 av 4 menn, ifølge InteliHealth. Det oppstår når en del av tarmen buler gjennom et svekket område i den abdominale veggen, i inguinal kanalen, passasjen mellom bukveggen og lysken. Disse skadene er 10 ganger mer vanlig hos menn enn kvinner.

Åpen brokk reparasjon

I denne typen operasjon, vil en lege lage et snitt i lysken, flytter brokk tilbake i magen, og sy opp bukveggen, vanligvis sette i en maske eller skjerm for ekstra støtte. Dette kan gjøres under en lokal eller generell anestesi.

Laparoskopi

I denne fremgangsmåten, blir flere små snitt tatt opp i underlivet, og en laparoskop, et lite rør med et kamera, er satt inn i snittet. Legen ser bildene og bruker instrumenter for å reparere brokk gjennom små snitt, og legger mesh for forsterkning.

Time Frame

Gjenopprettingstiden fra en åpen kirurgi er litt lenger enn med en laparoskopi. Vanligvis, utvinning tid fra åpen kirurgi er en til to uker, og mindre enn en uke med laparoskopi.

Betraktninger

De fleste vil ikke gå tilbake til arbeid for omtrent en uke etter alle typer brokk kirurgi, og bør ikke løfte tunge gjenstander i minst seks uker. De fleste vil trenge smertestillende medikamenter; hvor mye og hvor lenge vil avhenge av pasienten og kirurgi.

Advarsel

Ikke alle er en god kandidat for laparascopic kirurgi, spesielt personer med større brokk. Dessuten er det en risiko for tilbakevendende brokk med begge operasjoner, men en høyere risiko med laparoskopi.