Digidexo.com

Slik reparerer en ganespalte

En ganespalte i et barn presenterer mange problemer og mulige komplikasjoner som folk flest ikke vet om. Normalt en leppespalte følger med ganespalte og folk har en tendens til å vurdere problemet kosmetisk snarere enn en alvorlig medisinsk tilstand. Med mye arbeid og oppfølging omsorg en ganespalte kan repareres og barnet kan leve et normalt liv, avhengig av alvorlighetsgraden av kløften. Les videre for å lære å reparere en ganespalte.

Slik reparerer en ganespalte

•  Planlegg barnet ditt for kirurgi i alderen seks til 18 måneder. Ventetiden er nødvendig for å sikre helsen til barnet. Operasjonen utføres under narkose, etter som han vil bo i to til tre dager (den første dagen tilbrakt i ICU) slik at team av spesialister kan overvåke hans fremgang.

•  Bestem alvorlighetsgraden av kløften. Det kan være en liten åpning i baksiden av munningen eller separere hele ganen. Kirurgen incises hver side av ganen og trekker kantene sammen, koble dem i sentrum av munningen. Avhengig av omfanget av skaden flere operasjoner kan utføres for å unngå problemer med tale, pusting og spising.

•  Sørg for at barnet er i stand til å puste ordentlig etter operasjonen. Ofte et rør settes inn i nesen for å avhjelpe pusteproblemer. Slanger er plassert i trommehinnene å forhindre infeksjoner, slik at væske kan renne riktig. Barnet vil ikke være i stand til å spise eller drikke riktig i noen dager, så en IV er nødvendig å erstatte nødvendige væsker. Medisiner brukes til å lette smerter.

Klargjør for eventualitet av ytterligere operasjoner for å tillate riktig dental og ansiktsformasjon. Hvis kløften er alvorlig flere operasjoner kan være nødvendig, som barnet blir eldre. Den vanligste komplikasjon etter operasjonen er blødning, som er behandlet med spesialiserte instrumenter og medisiner for å stanse blodstrøm.

Vær oppmerksom på at for mange år barnet ditt vil kreve konstant overvåking for den fysiske og psykiske problemer som følger med tilstedeværelsen av en ganespalte. Tale terapi er nødvendig sammen med terapi for å løse de mulige emosjonelle problemer som deltar tilstedeværelsen av en ganespalte. Med riktig medisinsk og terapeutisk hjelp og pleie, kan barnet leve et normalt og lykkelig liv.