Digidexo.com

Hvordan sjekke en bevisst offer

Hvordan sjekke en bevisst offer


Hvis du er blant de første til å ankomme et ulykkessted eller katastrofe, eller hvis du kommer over noen som ser ut til å være syk eller skadet, kartlegge scenen for å være sikker på at det er trygt å gå inn. Forutsatt at scenen er trygg, kan du begynne å vurdere status for ofrene.

Hvordan sjekke en bevisst offer

konstatere hvorvidt pasienten er bevisst ved å peke på offeret og ropte: "Hei. Er du våken?" Hvis offeret ikke kan svare på, se etter andre tegn på bevissthet, slik som årvåkenhet, åpne øyne og frivillig, målrettet bevegelse.

Introduser deg selv til en bevisst offer, og be om tillatelse til å yte assistanse. Hvis offeret sier, "Nei," det er ingenting du kan gjøre. Hvis offeret er ved bevissthet, men desorientert, er bevisstløs eller er mindreårig uten verge til stede, har du implisitt samtykke til å gi assistanse. Hvis offeret er i utgangspunktet bevisst, avviser hjelp, men senere mister bevisstheten, som utgjør implisitt samtykke.

Kontroller offeret fra topp til tå, på jakt etter tydelige tegn på skader og traumer, inkludert kutt, knall og fall. Sjekk offerets hudfarge og temperatur, observere om offerets hud er klam, og sjekk offerets lepper og fingernegl senger for normal farge.

Spør offeret om hun kan vrikke hennes fingre og tær. Hold offerets hender og føtter og be offeret om hun kan føle din berøring.

Ring 911 hvis offeret virker desorientert eller er ute av stand til sammenhengende svare på dine spørsmål.

Hint

  • Hvis du vil vite hvordan du skal plassere et offer i stabilt sideleie, se eHow artikkelen "Slik bruker du gjenopprettings Position."
  • Dersom du må forlate offeret til å ringe 911 eller tilkalle annen hjelp, plasserer en voksen offeret i stabilt sideleie med mindre du mistenker et hode, nakke eller rygg skade. Hos voksne, hjelper gjenopprettings posisjon opprettholde åpne luftveier. Imidlertid hos spedbarn, øker stabilt risikoen for plutselig spedbarnsdød, og bør ikke brukes.
  • Selv om en bevisst offeret kan virke utad uskadet, er det mulig å ha indre skader, herunder lukket hodehjerneskader. Hvis du mistenker at offeret er ustabil, ringe 911 umiddelbart. Prøv å holde offeret immobilisert.