Digidexo.com

Om Parasitter

Parasitter er organismer som lever av andre skapninger, og bruker dem til mat og som et sted å legge sine egg og formere seg. Parasittinfeksjoner hos mennesker kan gå relativt ubemerket, med kroppen eliminere infeksjonen i løpet av noen uker, eller de kan forårsake alvorlige helseproblemer ved å skade leveren, hjernen eller andre vitale organer.

Betydning

Noen parasittinfeksjoner, som malaria, er mer vanlig og relativt lett å behandle, mens andre infeksjoner, som alveolar echinococcosis (en bendelorm infeksjon fra ville coyoter), er svært sjelden, men kan være dødelig. Det er viktig å diagnostisere og behandle parasittinfeksjoner tidlig for å hindre ubotelig skade på kroppens organer.

Typer

Parasitter kan komme fra ulike kilder, inkludert forurenset vann - en betydelig smittekilde. Giardia er en vanlig parasitt som finnes i urene vannkilder, inkludert elver og vann forurenset med dyr avføring. Ukokt eller kokt kjøtt, fjærkre og fisk kan være forurenset med egg fra parasitter som bendelorm. Mygg og andre insekter kan bære og overføre parasittinfeksjoner, inkludert malaria. Parasitter kan også bli overført gjennom mat tilberedt av en infisert person som ikke har vasket hendene etter bruk av badet.

Forebygging / løsning

Når du reiser, spesielt til underutviklede land som de i Afrika, Asia, Sentral-og Sør-Amerika, unngå å drikke godt eller vann fra springen (eller noe med is) - en betydelig kilde til parasitter. Spis bare frukt eller grønnsaker som du skrelle selv. Unngå å spise salater eller noe frukt eller grønnsaker som har blitt vasket i springvann eller brønnvann. Pass på at noe kjøtt du spiser er godt tilberedt og holdes borte fra rått kjøtt. Unngå å spise kjøttprodukter fra gateselgere.

Bruk alltid insektmiddel når du reiser til tropiske land eller i sesonger hvor mygg og andre insekt tallene er høye. Se etter tegn på insekter i sengen og hotellrom - små punkter av blod på ark eller døde insekter ved foten av sengen - når du reiser.

Hvis du opplever symptomer som kvalme, oppkast, diaré, hodepine, muskelsmerter, hoste eller vekttap, se legen din og snakke om muligheten for at du kan ha en parasittinfeksjon.

Advarsel

Hvis du har noen kronisk sykdom, spesielt et svekket immunforsvar på grunn av HIV, kan parasittinfeksjoner være svært alvorlige og til og med dødelig siden kroppen din ikke klarer å montere et effektivt forsvar for å drepe parasitter på egen hånd. Ta ekstra forholdsregler når du reiser eller når du spiser noe utarbeidet av noen andre. Se legen din ved første tegn på symptomer som kan tyde på at du har en parasitt.

Misforståelse

Vær forsiktig med produkter du kan se i helsekostforretninger som hevder parasitter er roten til alle helseproblemer. Forestillingen om at hver og en av oss bærer en mengde av dem i kroppen vår er en overdrivelse. Parasitter gjør infisere milliarder av mennesker i året; Men flertallet av infeksjoner forekommer i utviklingsland eller i de som har reist til disse områdene. Hold deg unna alle produkter som hevder de kan kurere kreft, autoimmune sykdommer eller andre helsemessige forhold ved å bli kvitt kroppen av parasitter.