Digidexo.com

Hva er funksjonen av mage syre?

Magesyre, også kalt mavesyre (siden magen er en del av kroppens gastrointestinal-systemet), er en væske som skilles ut av magen for å hjelpe til med nedbrytning og fordøyelsen av maten. Syren er produsert av spesialiserte celler i magesekken og arbeider sammen med enzymer for å behandle næringsstoffer fra mat og skaper avfall, som sendes til tarmene.

Sammensetning

Magesyre er en sur oppløsning med en pH-verdi som vanligvis ligger i området mellom 1 og 3. Løsningen består i hovedsak av saltsyre, en meget etsende syre som vanligvis anvendes i industrien. Syren inneholder også høye nivåer av salt og kaliumklorid. Når syren er først laget av spesialiserte celler som kler magen, kan pH være lavere enn 1, men det er fortynnet før de blir utskilt i maven.

Halsbrann

Et problem mange har med magesyre er halsbrann. Halsbrann oppstår når magesyre og kanskje galle er gulpe opp halvveis opp i spiserøret, noe som resulterer i en brennende følelse i øvre del av magen under brystbenet og ved siden av hjertet. (Halsbrann har faktisk ingenting å gjøre med hjertet selv.) Smerter kan stige over sternum hvis magesyre kommer lenger opp i spiserøret.

Acid Reflux

Acid reflux er en tilstand der spiserøret blir skadet av kronisk oppgulp av magevæsker. Reflux kan føre til ubehag og smerter i halsen, og når du svelger, og kan være ledsaget av spytt. Spytt har en nøytral eller basisk pH, noe som kan bidra til å nøytralisere magesyre ved svelging. Mye oppkast fra acid reflux kan også føre til erosjon av tennene fra magesyre.

Behandling

En vanlig måte å redusere påvirkningen av halsbrann og mulige utbruddet av acid reflux er å roe magesyre ved å ta medisiner som nøytraliserer sin Ph. Siden magen syrer har en lav Ph, inges kosttilskudd som er svakt basisk på Ph scale-- over 7 --can redusere forbrenning forårsaket av magesyre. Alginater er en annen behandling, som danner en beskyttende film over spiserøret for å begrense den brennende følelse av halsbrann.

Forebygging

Forebygge problemer med magesyre er ofte et spørsmål om å holde seg til en streng diett som unngår visse matvarer. De fleste mennesker opplever halsbrann etter inntak av bestemte matvarer som opprørt magen. Mat med høyt fett, slik som visse rask mat, har en tendens til å forårsake halsbrann. Også kaffe og andre matvarer med høye mengder koffein er sannsynligvis føre til økt forekomst av halsbrann.