Digidexo.com

Moderat Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er den mest vanlige formen for demens, en progressiv og dødelig sykdom i hjernen. Det er en sykdom som vanligvis utvikler seg langsomt over en periode på sju til ti år, til slutt berører alle hjernens funksjoner inkludert minne, dømmekraft og atferd. Selv om det er ingen kur, det finnes behandling for symptomene. Narkotika for Alzheimers sykdom er vanligvis foreskrevet i henhold til scenen sykdommen har kommet til.

Betydning

Moderat Alzheimers sykdom er ansett som den midtre fasen av sykdommen. Det er mild, moderat og alvorlig typer av dette trinn. Å vite hvilke symptomer og tegn på moderat Alzheimers sykdom din kjære utstillinger kan hjelpe legen behandle henne deretter, muligens lindre symptomene og forlenge livskvaliteten hennes.

Kommunikasjon

Det er vanligvis i løpet av siste del av denne fasen at pasientens evne til å kommunisere begynner å forverres. En rekke problemer kan oppstå. En er paranoia. Du kan finne personen er raske til å anklage deg for å stjele noe du ikke ta eller å anklage sin ektefelle for å være utro. Han kan også plutselig begynne å vise fysisk vold, herunder sparker, banning, bite, slå og skriker.

Forvirring

Dette kan være spesielt vanskelig for familiemedlemmer å takle. I begynnelsen kan en Alzheimers pasient forvirre hennes sønn for sin mann eller tror hennes ektefelle er en fremmed. Hun kan ikke kjenne henne hjem, vet hvilken dag eller år det er, eller huske hennes adresse eller telefonnummer.

Thought Process

Under moderat Alzheimers sykdom, er pasientens evne til å organisere sine tanker kompromittert. Når gitt et sett med logiske og enkle trinn for å følge, er han generelt ikke i stand til å gjøre det, og han er ute av stand til å forstå og følge en skriftlig sett med instruksjoner. På dette punktet, kan omsorgspersoner bli frustrert fordi de må gjenta instruksjoner mange ganger før pasienten forstår godt nok til å utføre oppgaven.

Sikkerhet

Personlig sikkerhet blir et problem i løpet av scenen av moderat Alzheimers fordi pasienten mangler dømmekraft. Hun har en tendens til å vandre, og er ikke trygt hvis igjen alene. Pleiere kan begynne å legge merke til at hun blir urolig på ettermiddagen og repeterende med ord og bevegelser. Hvis pasienten er på sykehjem, er dette tiden da hun kunne ha en enhet som kalles en Wander Guard plassert rundt ankelen hennes for å hindre henne fra å forlate bygningen.

Mestring

Hvis din kjære er fortsatt i hjemmet innstillingen, og du er den primære omsorgspersonen, må du vite hvordan du effektivt ta vare på ham når han er i moderat stadium av Alzheimers sykdom. Først utdanne deg selv. Snakk med pasientens lege og enten ringe Alzheimers Association eller finne en lokal støttegruppe. Å gjøre disse to tingene vil gi deg en bedre forståelse av sykdommen, hvordan den utvikler seg, og hva du kan forvente. Prøv å finne andre som kan hjelpe deg ut fra tid til annen; du må ha tid for deg selv, selv om det bare er en time om dagen. I løpet av tiden du tilbringer med din kjære, holde hans sinn aktiv. Spille kort, vis ham gamle fotografier eller ta en spasertur. Selv om hans historier og spørsmål kan bli overflødig, handle som om du høre dem for første gang. Dette vil glede Alzheimers pasienten i stedet for gnist frustrasjon og voldelig atferd. Til slutt, hvis du har en elsket en som er utsatt for vandrende og du insisterer på å holde ham hjem, har noen form for alarm installert slik at du vet når han prøver å forlate huset. Du kan selv vurdere en seng alarm som går av dersom personen får av madrassen.

Behandling

Noen leger vil ikke behandle eller gi medisiner til en Alzheimers pasient med mindre kontaktet av pasienten selv; de tar ikke familiens ord om symptomer pasienten viser. Noen pasienter, selvfølgelig, ikke gjenkjenner sine symptomer, og noen er for flau til å diskutere dem. En måte å bekjempe dette problemet er å forklare til din kjære at hun har en legetime for en rutinemessig fysisk. Snakk med legen på forhånd om hva som har skjedd og be ham om å be din kjære spørsmål som ville demonstrere symptomene.