Digidexo.com

Diabetes: mat du kan og ikke kan spise

Matvarer som diabetikere kan og ikke kan spise er basert på en annen næringspyramiden enn folk flest bruker. En generell næringspyramiden er basert på kalorier og fett, mens diabetikere trenger å konsentrere seg om karbohydrat og proteininnholdet i maten samt kalorier og fett. Diabetikere trenger å spise en rekke matvarer hver dag for å holde blodsukkeret stabilt og samtidig unngå matvarer som kan enten heve eller senke blodsukkeret for fort.

Karbohydrater og Protein

Komplekse karbohydrater utgjør bunnen av diabetisk mat pyramide. Mat som gir cellene med energi som havregryn, brun ris, hele korn brød, bønner, poteter, linser, erter og mais bør utgjør seks til 11 porsjoner med en diabetiker daglige kosthold. Vær forsiktig for å unngå raffinerte karbohydrater som er svært bearbeidet. Raffinert korn bare bruke en del av kornet. Den kli og bakterie fjernes under behandlingen, som fjerner det meste av næringsstoffer. Hele korn inneholder alle deler av kornet, forlater fytokjemikalier, vitaminer og antioksidanter som er viktig for å stabilisere blodsukkeret. Hele korn forsinke mengden glukose absorberes etter måltider ved å bremse ned tiden det tar for mat å forlate magen.

Du må finne ut av glykemisk indeks, måler porsjonsstørrelser og telle hvor mange gram karbohydrater er i maten du spiser for å sørge for at du spiser mat som vil holde blodsukkernivået stabilt. Den glykemiske indeks rangerer mat på en skala i henhold til sin effekt på blodsukkernivået. Lav indeks glykemisk mat vil ikke heve blodsukkernivået så høyt som mat som har et høyt antall på glykemisk indeks. Modenhet, tilberedningsmetoder, hvordan maten er behandlet, og lagringstid alle påvirker GI mat.

Grønnsaker og frukt

Du bør inkludere 02:58 porsjoner en dag med protein som fjærkre, fisk, egg, ikke-fett eller lav-fett meieriprodukter, bønner, uraffinert korn, soya mat og nøtter. Kroppen vår lagrer ikke protein som de gjør fett, men aminosyrer fra protein opphold i våre organer i minst fire timer og opp til 48 timer. The National Academy of Sciences anbefaler diabetikere få mellom 10% og 35% av sine daglige kalorier fra protein, eller mellom 46 og 60 gram protein for gjennomsnittlig voksen. Det er 20 gram protein i tre gram tunfisk og 26 gram protein i tre gram kalkunbryst, så det tar ikke veldig mye å nå ditt daglige protein mål.

Grønnsaker og frukt

Grønnsaker og frukt inneholder fiber og mineraler som er viktig for en diabetiker helse. Minst fem porsjoner med grønnsaker som brokkoli, spinat, gulrøtter og grønne bladgrønnsaker bør spises hver dag, og du bør spise 2-4 porsjoner med frukt lavere på glykemisk indeks, inkludert epler, bær, kirsebær, svisker, plommer og grapefrukt.

Mat for å unngå

Usunt fett, søtsaker og svært bearbeidet mat har vanligvis en mye kalorier og lite næring. Du bør kun spise disse matvarene og til. Porsjonsstørrelser for disse matvarene er vanligvis svært liten, så les etikettene nøye og være sikker på at du ikke trading nødvendige næringsstoffer for å gjøre plass til søtsaker. Og ikke føler blinket ut - maten du får beskjed om å unngå eller spise i moderate mengder er den samme maten som alle bør unngå eller spise med måte å holde seg friske, inkludert donuts, kaker, kjeks, iskrem, sirup, kake, godteri , smør, majones, bacon og salat dressing. Alkohol bør også unngås. Det kan øke fett i blodet ditt og gjøre blodsukkeret synker for lavt.