Digidexo.com

Legemidler mot diabetes

Diabetes er en kronisk medisinsk tilstand som oppstår når kroppen ikke produserer nok insulin til å kontrollere mengden av blodsukker i blodet skikkelig. Mange forskjellige typer av medisiner er tilgjengelige for behandling av diabetes. Ofte pasienter kan kreve en kombinasjon av medisiner.

Insulin

Insulin er det viktigste stoffet som brukes til å behandle diabetes. Ikke alle pasienter som har diabetes vil kreve insulin. Insulin administreres gjennom daglige injeksjoner eller gjennom en insulinpumpe.

Sulfonylurea

Sulfonylureaer er en type medisiner som bevirker bukspyttkjertelen til å produsere mer insulin. Slike medikamenter inkluderer Diabinese, Glucotrol, Micronase, Glynase, Diabeta og Amaryl.

Meglitinider

En annen type av stoffer som fører til bukspyttkjertelen til å produsere mer insulin er de meglitinider. Disse stoffene omfatter Prandin og Starlix.

Biguanides

Biguanides bidra til å senke blodsukkernivået ved å forårsake leveren til å produsere mindre glukose. Den mest vanlig foreskrevet biguanide er Glucophage.

Tiazolidindioner

Tiazolidindioner hjelpe insulin for å prestere bedre i fett og muskler samtidig redusere mengden insulin som produseres av leveren. Tiazolidindioner inkluderer Avandia, Actos og Rezulin.

Alpha-glukosidasehemmere

Alpha-glukosidasehemmere virker ved å hemme nedbrytningen av stivelse og sukker spist under et måltid. Alpha-glukosidasehemmere inkluderer Precose og Glyset.