Digidexo.com

Tympanoplasty hos barn

Tympanoplasty hos barn


Tympanoplasty er en kirurgisk prosedyre hvor trommehinnen eller trommehinnen, er reparert. Den kan utføres som dagers operasjon. I noen situasjoner er nødvendig sykehusinnleggelse. Tympanoplasty er vanligvis ikke utføres i et barn yngre enn 4 år gammel.

Historie

Det første forsøket på å kirurgisk reparere trommehinnen var i 1640. I denne tidlige forsøk ble en gris blære brukes til å reparere det ødelagte trommehinnen.

Funksjon

Hos barn er tympanoplasty vanligvis utføres for å reparere en trommehinnen som er skadet til det punktet hørselen er svekket. Denne fremgangsmåten kan også korrigere fødselsskader påvirker trommehinnen og andre strukturer i mellomøret.

Effekter

I tympanoplasty, er vev fra kroppen brukes til å reparere eller erstatte skadet trommehinnen. Målet med reparasjonen er å gjenopprette eller bedre, hørsel.

Betraktninger

Prosedyren krever et lite snitt bak øret og vil bli dekket av en dressing eller bandasje etterpå. Legen vil gi informasjon om hvordan man skal ta vare på såret for å hindre infeksjon eller komplikasjoner.

Advarsel

Legen bør å bli varslet hvis noen av disse symptomene er observert i et barn umiddelbart etter en tympanoplasty: svimmelhet, økt rødhet og hevelse på snittstedet eller en muntlig feber på 100,5 eller høyere.