Digidexo.com

Har statin narkotika virkelig fungerer?

Statin narkotika brukes til å senke høyt LDL, eller dårlig kolesterol. De fleste leger er enige om at høyt LDL og åreforkalkning som kan følge det er to av de viktigste årsakene til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Betydning

Over 18 millioner amerikanere har høyt kolesterol, sette dem i fare for hjerteinfarkt og hjerneslag. Medisinene har blitt vist til en betydelig lavere høyt kolesterol.

Typer av statin narkotika

Typer av statin narkotika inkluderer Zocor, Prevachol, Lipator, Crestor, Lescor og Mevacor. Du kan også få den generiske legemidler Simvastatin, Pravastatin eller Rovastatin, for å nevne noen. Sammen statinene er de mest foreskrevne legemidler i USA.

Pros av statin narkotika

For å si det ganske enkelt, statin narkotika redusere høyt LDL. De er også lett å ta - som regel bare én tablett hver dag.

Ulemper med statin narkotika

Statin narkotika kan føre til muskelsmerter, muskelsvakhet og en potensielt farlig muskel sykdom som kalles rabdomyolyse. Du må også ha blod arbeid gjort hvert halvår for å sørge for at narkotika er ikke påvirker leveren din.

Oppløsning

Et riktig kosthold kan senke kolesterolet. Så kan røykeslutt og å komme vekk fra en stillesittende livsstil. Du bør prøve disse endringene først, og hvis ikke vellykket, spør legen din om statiner. Men vær sikker på at din statin bruk er godt overvåket, og melde fra om bivirkninger til legen din.