Digidexo.com

Sphenoid Sinus Infeksjoner

Sphenoid sinus er en liten lomme hulrom som ligger bak øynene. Akutt infeksjon av sphenoid hulrom er sjeldne, som i hulrommet er dyp og isolert fra andre sinus hulrom. Imidlertid er kronisk sinusitt sphenoid mer vanlig, vanligvis fordi det er vanskelig å behandle, for eksempel en isolert lomme hulrom. Sinus infeksjoner oppstår når bakterier eller sopp holde seg til sinus fôr, som fører til betennelse.

Symptomer

Smerter på kronen av hodet og bak øynene er et symptom på en akutt sphenoid bihulebetennelse. Smerten kan øke når du ligger på ryggen eller lener seg fremover. Postnasal drypp og dobbeltsyn kan også forekomme i en akutt sphenoid bihulebetennelse. En generell, lav grad av hodepine er vanlig med en kronisk sphenoid bihulebetennelse.

Årsaker

Virusinfeksjoner i bihulene er den vanligste årsaken til infeksjon. Forurensninger og allergener kan også utløse infeksjon. Virale infeksjoner og miljøgifter kan føre til betennelse i bihulene, hindrer drenering. Bakterier, for eksempel Streptococcus lungebetennelse, og sopp kan føre til kronisk bihulebetennelse infeksjoner.

Tester

Bihulebetennelse er vanligvis diagnostisert gjennom fysisk eksamen og pasientens historie. Leger kan bestille CT-skanning hvis det er mistanke om kronisk bihulebetennelse, særlig i sphenoid sinus. CT-skanning kan indikere en fortykkelse av sinus vegger, væskenivåer av sinus hulrom og blokkering av bihulene. De er også nyttig i å bestemme medvirkende faktorer, som for eksempel en avveket septum eller annen strukturell abnormalitet som ikke tillater skikkelig drenering av bihulene.

Behandling

Sphenoid bihulebetennelse er vanskelig å behandle på grunn av plassering: Bare noen få svært små blodkar reiser til den isolerte sphenoid sinus. Ofte kan leveren filtre antibiotika ut av blodet før disse blodkar transportere dem der.
Bredspektret antibiotika brukes ofte langsiktig for å rydde opp sphenoid bihulebetennelse. Det er meget viktig at de antibiotika brukes riktig, som bakterier igjen i sphenoid sinus kan føre til at progresjonen til kronisk sinusitt, noe som krever kirurgi for å behandle.
En fiberskopet kan anvendes for å behandle sphenoid sinus. Det kan også være nødvendig å tømme hulrommet sinus gjennom endoskopisk kirurgi eller ved å sette inn en sprøyte, gjennom kinnet og inn i hulrommet.

Komplikasjoner

Bihulebetennelse komplikasjoner er uvanlig dersom sykdommen blir behandlet på riktig måte. I sjeldne tilfeller kan infeksjonen reise gjennom benet og forårsake hjernehinnebetennelse eller en hjerne abscess. Sphenoid bihulebetennelse kan reise til øyet bane og forårsake øyeinfeksjoner. Aneurismer kan oppstå hvis infeksjonen reiser til carotis eller cavernous sinus, som begge grenser sphenoid sinus hulrom.