Digidexo.com

Om Thyroid medisinske tilstander

Medisinske lidelser knyttet til skjoldbruskkjertelen påvirke om lag 1 i 8 personer i USA, mange av dem ikke har blitt diagnostisert. Her vil du finne informasjon som vil skissere de vanligste skjoldbrusk forhold, behandlinger og hjelpe deg å få mer forståelse for bruk av skjoldbruskkjertelen.

Funksjon

Skjoldbruskkjertelen er en sommerfugl-formet organ som ligger i halsen like under det som kalles "Adams Apple." Dens grunnleggende funksjon er å frembringe hormoner forbundet med metabolisme, energi og proteiner. Det er også ansvarlig for hvordan kroppen reagerer på andre hormoner som produseres i kroppen. Når en forstyrrelse av disse hormonene skjer, kan det føre til en rekke fysiske effekter som ikke kan i utgangspunktet anerkjent som en skjoldbrusk problem.

Effekter

Hva slags lidelse en person har avhenger av hvilke symptomer kan forekomme. Enkeltpersoner kan oppleve søvnløshet, hyperaktivitet, vekttap, en konstant følelse av å være "nervøs" og motløs. Andre kan oppleve konstant trøtthet og vektøkning. Enhver skjoldbrusk lidelse kan forstyrre normal kropps flyt. Kvinner kan oppleve ekstra ansikts hårvekst og uregelmessige menstruasjonssykluser. Både menn og kvinner kan oppleve en reduksjon i evnen til å bekjempe vanlige sykdommer som en forkjølelse eller bihulebetennelse. Fordi skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for å opprettholde mange av kroppens funksjoner, er det en rekke effekter som stammer fra for mye eller for lite av thyroid hormon.

Risikofaktorer

Det er mange farer forbundet med ubehandlet skjoldbrusk lidelser.

Fordi skjoldbruskkjertelen spiller en stor rolle i å regulere en kvinnes kropp under svangerskapet, mange kvinner ikke lider noen skjoldbrusk problemer før graviditet inntreffer. Fødselsleger vil typisk holde et øye med skjoldbrusk nivåer under graviditet. En ubehandlet skjoldbrusk problem under svangerskapet kan føre til høyt blodtrykk som kan føre til en tilstand som kalles preeklampsi. For babyer, kan en ubehandlet skjoldbrusk problem hos mor føre til for tidlig fødsel og nedsatt mentale evner. Babyen har også en høyere sjanse for å ha en skjoldbrusk problem, også. I ekstreme tilfeller kan en ubehandlet skjoldbrusk lidelse hos mor føre til barnets død.

Videre både menn og kvinner som går uten behandling for en skjoldbrusk lidelse har en økt risiko for å utvikle hjerteproblemer som for eksempel høyt blodtrykk. De er også en større risiko for å utvikle stoffskifterelaterte lidelser som diabetes.

Type

Det er to hovedtyper av skjoldbrusk lidelser. Det finnes andre, men de nedenfor er de mest vanlige og er ofte utgangspunktene for å utvikle noe annet skjoldbrusk lidelse.

Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av hormoner som er nødvendige for å opprettholde andre kroppsfunksjoner. De første tegn på denne lidelsen er vektøkning og tretthet.

Hypertyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for mye av hormoner. De første tegn på denne lidelsen er vanligvis vekttap og rastløshet.

Identifikasjon

Den eneste måten å identifisere en skjoldbrusk lidelse er gjennom en blodprøve for å sjekke for thyroid hormonnivået.

For hypertyreose, avhengig av alder og alvorlighetsgrad, antithyroid medisinering og radioaktivt jod er de vanligste behandlingsformene. Antithyroid medisinering er en pille som en person tar på samme tid hver dag for å blokkere noen av de hormoner som kommer fra skjoldbruskkjertelen. Radioaktivt jod kommer i form av en drikk som ødelegger en del av skjoldbruskkjertelen uten å skade andre deler av kroppen. De fleste pasienter blir kurert etter én dose.

For hypotyreose, er den mest generelle behandlingen tar en pille av syntetisk hormoner hver dag som gjenoppretter normale hormonnivåer. Siden hormonnivået kan endres etter hvert som alder utvikler seg, vil det være nødvendig for legen å sjekke hormoner nivåer i form av blodprøve hvert år eller så.