Digidexo.com

Fremgangsmåte for å ta i Coding Medisinsk Prosedyrer

Helsesektoren har skapt et system av numeriske og alfanumeriske koder for å registrere ulike aspekter av helseopplysninger. Jobben til en medisinsk koder er å tilordne kodene til pasientens diagnoser og prosedyrer etter et besøk til en lege, sykehusopphold eller annet helsepersonell hendelsen. For nøyaktig kode medisinske prosedyrer, må en person følger en rekke tiltak og retningslinjer.

Forstå hva de kodene brukes for og ulike kodesystemer

Ifølge American Health Information Management Association, er medisinske koder som brukes for refusjonskrav, for å beregne praksis og resultatene av helsevesenet relaterte tjenester, samt for helsevesenet forvaltning og forskning og planlegging. Ulike helseinstitusjoner, inkludert sykehus, klinikker og legekontorer, bruker numeriske eller alfanumeriske prosedyrekoder for å spille inn de spesifikke helsetjenester som utføres av helsepersonell. Standard kodesystemer er ment å regulere klassifisering av disse prosedyrene og gebyrer eller avgifter for dem.

Avhengig av type prosedyre eller etablerte helsevesenet, kan ulike kodesystemer brukes. For eksempel kan den medisinske prosedyren kodesystem som brukes være: Nåværende Prosedyre Terminologi (CPT), internasjonale statistiske klassifikasjonen av sykdommer og beslektede helseproblemer (ICD), Health Common Prosedyre Coding System (Helsepersonell), og Diagnose Relaterte Group (DRG). Sjansen er at du skal bruke enten CPT eller ICD-9 (ni står for revisjonen).

Gjennomgå medisinske dokumenter og Tildele en kode

Se over alle de medisinske dokumentas lagt frem av helsepersonell. Disse dokumentene kan bestå av pasientjournaler, evalueringer, og andre lignende rapporter som gir detaljerte opplysninger om en pasients sykdom, skader, kirurgiske prosedyrer og mer. Etter å identifisere den medisinske prosedyren, må du deretter tildele og kategorisere den riktige prosedyrekoden (e) ved å bruke en av de standard kodesystemer. Nøyaktigheten av koden er kritisk, så det må overholde alle forsikringskrav og føderale forskrifter.

Medisinske prosedyrer Koder og kategorier og Identifisering

Se i manualen for kodesystem som du bruker for å finne tilsvarende kode. Som nevnt av Centers for Disease Control and Prevention, er ICD-9 sentrert på World Health Organization niende Revision, International Classification of Diseases, og fungerer som den autoriserte metode for å formidle koder til diagnoser og prosedyrer.

ICD-9-CM består av en ordnet numerisk katalog av kodenummer for alle sykdommer, en alfabetisk katalogen til hvor sykdommen koden er plassert i løpet av den manuelle, og en taksonomi struktur som brukes for kirurgiske, diagnostiske og terapeutiske prosedyrer.

Nåværende Prosedyre Terminologi er utviklet og vedlikeholdt av American Medical Association (AMA). CPT er delt inn i kategori I CPT koder, Kategori II CPT koder, og Kategori III CPT koder. Ifølge American Medical Association, er CPT I Koder brukes til å betegne bestemte tjenester eller prosedyrer, og oppføringene er bygget opp av et femsifret tall kode og definisjon. Kategori I, er kodene også delt av: Evaluering og ledelse, anestesi, kirurgi, radiologi, patologi og Laboratory, og medisin. Kategori II-koder har et sett med supplerende sporingskoder som kan benyttes for resultatmåling. Kategori II-koden består av en firesifret tallkode følgende bokstaven F. kategori III er en midlertidig sett med koder som brukes for nye teknologier, tjenester og prosedyrer. Disse kode oppføringene er gjort opp av en firesifret tallkode som er etterfulgt av bokstaven T. I likhet med ICD, CPT Manual er også inkluderer: avsnittsoverskrifter, ledd, kategorier, underkategorier, retningslinjer, symboler, kolon og semikolon Modifiers, vedlegg, indekser og eksempler. Klassene og gruppering innenfor bøkene er ment å gjøre det lettere for deg å finne og tildele riktig kode.

Flere tips

Når det kommer til koding medisinske prosedyrer, er det viktig å bli kjent med hvordan kodesystemer fungerer og deres klassifiseringsordninger. Du vil også være lurt å ha en grunnleggende kjennskap til medisinsk terminologi, anatomi og fysiologi for å hjelpe deg når det gjelder tid til å finne det området der en kode ligger. For eksempel, la oss si at du er ute etter å finne den CPT kode for en bestemt kirurgisk prosedyre. I CPT, er kirurgi koder inkludert i tallene 10000-69999. Neste, må du søke i kategoriens underposisjon til å oppdage den type prosedyre som ble utført, den kroppsdel ​​eller system det ble gjort på, og supplerende data, som dimensjonen av et snitt som ble gjort.