Digidexo.com

Har Prozac Hjelp Joint & muskelsmerter?

Prozac (fluoksetin) er et medikament foreskrevet for behandling av symptomer på mild til moderat depresjon, premenstruelt stress-syndrom og andre psykiske og emosjonelle lidelser. Noen lider av disse lidelsene opplever ledd- og muskelsmerter som kan betraktes som et symptom på sin lidelse.

Hva Prozac Does

Prozac er en selektiv serotonin-gjenopptakshemmer. I hjernen, forhindrer Prozac reabsorpsjon av en del av kroppens serotonin ved å blokkere serotonin-gjenopptaks reseptorer slik at mer serotonin kan benyttes. Dette gjør det mulig for legemet å oppleve færre av de negative virkninger av for lite serotonin, som kan omfatte depresjon, lavere energinivået, senkes konsentrasjon og andre emosjonelle og psykologiske symptomer.

Hva Prozac gjør ikke

Prozac er en meget spesialisert medisinering. Dens eneste funksjon er å øke brukserotoninnivået slik at serotonin har større virkninger på kropp og hjerne. Derfor ikke Prozac ikke hindre brukere fra å føle smerte fra fysiske årsaker som for eksempel skade eller betennelse. Folk som opplever pågående ledd- og muskelsmerter fra forhold som senebetennelse, leddgikt eller repeterende bevegelser skader er ikke sannsynlig å se noen smertelindring ved bruk av Prozac.

Ledd- og muskelsmerter

Fordi Prozac øker mengden av serotonin i kroppen kan bruke, kan det bidra til å avlaste noen ledd- og muskelsmerter som ikke er forårsaket av betennelse eller skade. Serotonin er involvert med kontroll av kroppsfunksjoner som søvn, temperaturregulering, kardiovaskulær funksjon, muskel sammentrekning og endokrin regulering. Alle disse funksjoner bidrar til kroppens opplevelsen av smerte. Dermed senket brukserotoninnivået kan føre til redusert søvn, som hindrer kroppen fra riktig healing. De kan føre til redusert endokrine funksjon, hindrer kroppen fra å slippe smertelindrende naturlige endorfiner. For lite serotonin kan også føre til økt muskelsammentrekningen, noe som kan bidra til muskelsmerter, spesielt hos kvinner som lider av premenstruelle og menstrual kramper.

Således kan Prozac s serotonin-økende funksjon føre til redusert ledd og muskelsmerter ved å senke muligheten av kroppens serotonin å bidra til og muligens forårsake smerter i første omgang. Smerter lider bør kontakte sin lege for å se om reduserte serotoninnivået kan være feil i deres smerte og hvis Prozac kunne hjelpe.