Digidexo.com

Generelle Bruk av Coconut Oil

Generelle Bruk av Coconut Oil


Kokos (Cocos nucifera) har blitt brukt i tradisjonell medisin av mennesker rundt om i verden i tusenvis av år, og er topically brukt eller tatt internt. Oljen av mutteren (frukt) har helsemessige fordeler på grunn av sin fiber og næringsinnhold. Kokosolje består stort sett av middels kjede fettsyrer (MCFA), også kjent som middels kjede triglycerider (MCT), som ikke har en negativ virkning på kolesterolnivåer, i henhold til kokos Research Center nettside.

Healing

Kokosolje bidrar til å styrke immunforsvaret, fordi den inneholder laurin, kaprinsyre, og kapryl syrer, og antimikrobielle lipider som gir antibakteriell, soppdrepende, og antiviral fordeler. Kokosolje dreper virus som forårsaker influensa, meslinger, herpes og hepatitt. Det dreper også bakterier som forårsaker hals og urinveisinfeksjoner (UVI), samt lungebetennelse. I tillegg er kokosolje gunstig i å gi lindring av nyreproblemer, høyt blodtrykk, diabetes, kronisk tretthet, og skjoldbrusk forhold.

Matlaging

Ved hjelp av kokos olje til wok eller stek er et sunt alternativ. Kokosolje hjelper på opptaket av vitaminer, mineraler og aminosyrer. Oljen er stabil og har en høy toleranse for varme, noe som forhindrer den fra å bli denaturert og usunn. Høy varme kan føre til transfett i andre oljer, men kokosolje beholder sine sunne egenskaper. Kokosolje kan også brukes rå i smoothies, shakes, dressinger, sauser, og som et alternativ til smør.

Skin Care

Kokosolje er en effektiv fuktighetskrem for alle hudtyper, og er gunstig for å hindre tørrhet. Som massasjeolje, den antimikrobielle, anti-inflammatorisk og soppdrepende egenskaper gir et middel for hudproblemer som eksem, psoriasis, bleieutslett og kviser. På grunn av sin antioksidantegenskaper, bidrar kokosolje hindre degenerative sykdommer som forårsaker for tidlig aldring, noe som gjør det fordelaktig som en solkrem. Kokosolje er også brukt for å fjerne make-up og som en leppebalsam.

Hair Care

Kokosolje er også brukt som en hårbalsam. Ved å massere kokosolje på hodebunnen, hjelper det hindre flass. Oljen gir viktige proteiner for å reparere skadet hår. I tillegg er kokosolje tilsettes bearbeidede produkter som balsam, sjampo og såper.

Vekttap

De MCFAs i kokosolje kan hjelpe til med vekttap. Ved å eliminere stress på bukspyttkjertelen, øker kokosnøttolje metabolisme. Den inneholder også færre kalorier enn andre oljer, og har et fettinnhold som lett omdannes til energi og ikke lagret som fett. Kokosolje er lett å fordøye, og er gunstig i å opprettholde sunne fungerende skjoldbruskkjertelen og enzymsystemer.