Digidexo.com

Hva du skal spise for å få vekt trygt

Økende vekt kan gjøres på en rekke måter. Men ikke mange av dem er gode for deg. Den beste måten å få vekt på en sunn måte er å spise mer mat som gir deg nødvendig ernæring, spise oftere og holde seg borte fra tomme kalorier slik som de som finnes i brus og alkoholholdige drikkevarer.

Sunn mat

Spis mat med høyt kalori teller, men ikke høyt fettinnhold. University of California Los Angeles anbefaler tørket frukt, grønnsaker med høyt innhold av stivelse (poteter, gulrøtter, aubergine, mais, rødbeter, etc.), hele korn korn og brød, bønner, nøtter og produkter laget med nøtter og proteiner som pasta og egg.

Bruk Add-ons som syltetøy, honning, peanøttsmør og olivenolje. Dette er hva UCLA kaller sunne karbohydrater og sunt umettet fett.

Universitetet tilrår også vitamin shakes, juice og spesielt melk, som er sunn og en god kilde til kalsium. Ikke overspise. Bare sørg for at hver porsjon har en høy sunn kaloriinnhold.

Hvordan du spiser

Hvordan du spiser er like viktig som hva du spiser for å få vekt. The Mayo Clinic anbefaler å øke antall måltider du spiser til fem eller seks. Det foreslår også å lage måltider som tillater deg å legge sunne kalorier. Legg ost i dine gryteretter og som topping. Nøtter, tørket frukt og frø er også enkelt å legge til måltider, som er kokt egg. Igjen, holde seg borte fra fet mat samt tomme kalorier som finnes i brus, kaker og stekt mat.

I tillegg til mat

Både UCLA og Mayo Clinic anbefaler trening som en måte å hjelpe opp i vekt på en sikker måte. Exercise bygger muskel, noe som er en bedre kilde til vekt enn fett. Øvelsen hjelper også øke appetitten.