Digidexo.com

Hvordan skille Halsbrann Fra GERD

Mange voksne har opplevd halsbrann-en ubehagelig brennende følelse i brystet, vanligvis sentrert under sternum eller brystbenet. Halsbrann kan eksistere på egen hånd, eller som et symptom på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Når halsbrann er et symptom, er GERD en sykdom. De fleste halsbrann symptomer lar seg behandle med livsstilsendringer og over mot medisiner. Reseptbelagte medisiner, medisinsk behandling og kirurgiske alternativer er tilgjengelige for alvorlige eller kroniske tilfeller.

Hvordan skille Halsbrann Fra GERD

•  Lær tegn og symptomer på halsbrann. Som nevnt ovenfor, halsbrann fører til en brennende følelse som er typisk i midten av brystet. De fleste lider oppmerksom på at ubehaget er posisjonelle og verre når de bøyes over eller hvile. De fleste personer med halsbrann også oppmerksom på en direkte sammenheng til når og hva de spiser. Halsbrann er vanligvis hyppigere og verre om natten. Det kan også føre til ubehag i halsen og noen ganger oppstøt, etterlot seg en sur eller brennende smak i munnen.

Lær tegn og symptomer på GERD. Den mest åpenbare og konsistente tegn på GERD er halsbrann som oppstår med regularitet. Som med generell halsbrann, er det vanligvis mest merkbar når pensjonere seg om natten, etter et måltid og i skrå liggestillinger. Personer som lider av GERD også kan oppleve hoste og problemer med å svelge (dysfagi).

Vurder å lage kosttilskudd og livsstil endringer for å lindre symptomer. Dersom gjøre endringer i kosthold og livsstil lindre symptomene, er det sannsynlig at lider av mindre alvorlig halsbrann. Jobbe med å gjøre disse kosthold og livsstil endringer permanent å forbli symptomfrie.

Vurdere hyppigheten av symptomer. Halsbrann er den vanligste symptomet på GERD, men å ha halsbrann betyr ikke at du har GERD. Likevel kan hyppig, alvorlig halsbrann kombinert med andre GERD symptomer som vanskeligheter med å svelge at det er mer enn bare halsbrann.

Bestem hvor mye det er å forstyrre din livsstil. Mange klinikere si overgangen fra en halsbrann diagnose til en GERD diagnose avhenger av hvor mye symptomene forstyrre den enkeltes livsstil. Hvis symptomene fører til en persons manglende evne til å hvile, gjenskape eller arbeid, er det sannsynlig at tilstanden har kommet.

Hint

  • Få en ny mening før du godtar noen diagnose.
  • Denne artikkelen er bare til informasjonsformål, og det er ikke ment å erstatte profesjonell medisinsk hjelp. Alltid konsultere en medisinsk faglig for diagnose og behandling.