Digidexo.com

Behandling for heteslag

Behandling for heteslag


Under normale omstendigheter, kroppen kvitter tilstrekkelig seg av varme gjennom svette. Men når været er ekstremt varmt, kroppen kan ikke være i stand til å holde tritt med etterspørselen. Varme slag, ofte referert til som solen strek, er en alvorlig hypertermiske tilstand, i hvilken temperaturen av legemet løfter seg ukontrollert. Tending til komme plutselig etter en periode med heteslag, er det vanlig blant eldre mennesker. Spedbarn og små barn er blant de som har økt risiko for å utvikle denne tilstanden.

Symptomer

Tegn på at noen kan være lider av klassisk heteslag:
Høy kroppstemperatur, over 104 Fahrenheit. Øker raskt.
Besvimelse eller ustøhet
Forvirring, irritabilitet, uro
Puls kan være svak og treg, eller rask og sterk
Svært lite eller ingen svetting
Varm og tørr hud

Komplikasjoner av heteslag ta beslag, sepsis, koma, hypotensjon, hjertesvikt og nyresvikt, åndenød og lungeødem. Ukontrollerbar koagulering av blodet er en vanlig dødsårsak.

Typer

Det er to forskjellige typer varme strøk. Begge er alvorlige medisinske nødssituasjoner. Anstrengelsesutløst heteslag oppstår under hard trening aktivitet hos friske, yngre mennesker. Nyresvikt er vanlig, og er ledsaget av svette. Vanlig i den eldre befolkningen og de med disponerende helsemessige forhold, oppstår klassisk heteslag i veldig varmt vær.

Årsaker

Varme slag er forårsaket av den manglende evne i kroppen for å kvitte seg med varme, noe som skader indre vev og organer. Spedbarn og barn under 4 år og voksne over 65 har økt risiko.

Andre risikoen for å utvikle heteslag: fedme, fysiske forhold som dehydrering, diabetes og hypertensjon (ukontrollert). Også, bruk av visse medisiner, diuretika for eksempel og street narkotika (dvs. heroin, kokain, PCP og LSD) øke risikoen.

Behandling og First Aid

Senke kroppstemperaturen er det viktigste steget og bør startet i det øyeblikket heteslag er mistenkt. Dette kan oppnås ved å spraye kroppen med kaldt vann, dyppe den i et kjølig bad, innpakning kroppen med kule sengetøy og håndklær og plassere kjøleelementer under armene, hals og lyske områder. Offeret bør flyttes til en skyggefull, kjølig sted vekk fra solen. Medisinsk hjelp skal innhentes umiddelbart. Forsinkelse i å søke legehjelp kan føre til død eller uførhet.

Sykehusinnleggelse er nødvendig for heteslag. Medisinsk personell vil administrere intravenøse fluider og fortsette å bruke metoder for å senke kroppstemperatur. Oksygen er gitt i tilfeller av respiratoriske nød. Urinmengde følges nøye.

Det kan ta alt fra to måneder til ett år å komme seg fra varme strøk.

Andre typer Hypertermi

Heteslag er bare en slags hypertermi. Det finnes flere ulike forhold.

Heat Ødem
Hevelse oppstår i nedre ekstremiteter: ankler og føtter. Periodisk trening og fot høyde hjelper.

Heteslag
Preget av overdreven svetting, svimmelhet, hodepine og generell svakhet. Forhøyet kroppstemperatur på minst 100,4 Fahrenheit, men lavere enn 104 Fahrenheit.

Varme Cramps
Symptomer inkluderer smertefulle muskelspasmer i armer, ben og mage. Dette er på grunn av overdrevent tap av natrium, og kan forekomme ved bruk av diuretiske medikamenter. Det kan være opptakten til heteslag. Effektiv behandling for varme kramper inkluderer oral og intravenøs hydrering og natrium erstatning.

Forebygging / løsning

Ifølge National Institutes of Health, de fleste som lider av varmerelatert sykdom er over 50 år. For å unngå hypertermi, er det viktig å drikke rikelig med vann og frukt eller grønnsak juice. Drikk åtte til 10 8-oz. glass væske hver dag for å holde riktig hydrert. Unngå drinker som oppmuntrer væsketap, for eksempel kaffe, cola og alkohol. Unngå langvarig soleksponering; ikke trene utendørs i varmt vær og aldri la barn være inne i en varm bil. Planlegg å trene tidlig på morgenen, så det er mye kulere i løpet av den tiden av døgnet.

Når følelsen spesielt varmt, komme seg ut av solen og inn i et kjølig sted, helst et sted med air condition, for eksempel et bibliotek eller kjøpesenter. Ta en kald dusj eller svamp bad og drikke vann eller Gatorade.