Digidexo.com

Trenger du Omega-3 tilskudd og en multivitamin?

Trenger du Omega-3 tilskudd og en multivitamin?


Når rydde opp din diett og gjøre sunne vaner, kan du vurdere kosttilskudd. Mens kosttilskudd er ikke avgjørende på noen måte, og du bør ikke ta dem uten å konsultere lege, kan kosttilskudd fungere som næringsstoff "forsikring", så du er dekket i tilfelle kostholdet ditt kommer til kort. Omega-3 kosttilskudd bidra til å gi essensielle fettsyrer mangler i mange amerikanernes dietter, men multivitaminer vanligvis ikke er så nyttig hvis du allerede spiser sunt.

Lære om Omega-3

Omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og kan også redusere risikoen for å utvikle kreft, Alzheimers sykdom og depresjon. De tre typer av omega-3 fettsyrer er EPA og DHA - som er til stede i fet fisk - samt ALA, som du finner i nøtter og frø som flaxseeds og valnøtter. EPA og DHA er de to typene som du virkelig trenger, som kroppen finner det vanskelig å konvertere ALA til en brukbar form.

Grunnleggende om Multivitamins

I USA, de fleste multivitaminer inneholder 100 prosent av anbefalt daglig inntak av minst 13 forskjellige næringsstoffer. Disse er tiamin, riboflavin, vitamin B-6, vitamin B-12, folinsyre, niacin, pantotensyre, mangan, molybden, sink, krom, kobber og jod. Selv om dette høres potensielt lovende, kan du få alt dette fra selve maten. Derfor kan multivitaminer bare være en fordel hvis en eller annen grunn at du ikke spiser et balansert og variert kosthold.

Viktigheten av et sunt kosthold

Å få de anbefalte inntak av både omega-3 og vitaminer og mineraler bør være gjennomførbart gjennom kosten alene. Du trenger rundt 250 milligram EPA og DHA hver dag, noe som tilsvarer å spise rundt 8 gram per uke av fet fisk, for eksempel laks eller sardiner. Likeledes legger en multivitamin i kostholdet ditt er usannsynlig å få til vesentlige forbedringer i helse, bemerker Miriam Nelson, direktør i John Hancock Research Center ved Tufts University.

Bekymringer og Betraktninger

Du kan kreve en omega-3 tilskudd hvis du er vegetarianer, som de fleste vegetariske matvarer ikke gir tilstrekkelig EPA og DHA. I tillegg kan de med en historie med hjertesykdom dra nytte av en høyere omega-3 inntak, noe som ville gjøre et supplement en enklere måte å konsumere nok omega-3. Hvis du rett og slett ikke liker fisk, kan fiskeolje kosttilskudd være en alternativ måte å få omega-3 fettsyrer. Forutsatt at du spiser et balansert kosthold som inneholder rikelig med frukt og grønnsaker, hele korn, magre proteiner, meieriprodukter og sunt fett, trenger du kanskje ikke en multivitamin med mindre annet er avtalt med din lege. Sjekk alltid med legen din før innføring av nye kosttilskudd, spesielt hvis du er på medisiner, fordi fiskeolje kan samhandle med noen resepter. Doing multivitaminer kan forårsake magesyke, mens for mye omega-3 i form av fiskeoljer kan redusere immunforsvaret aktivitet og føre til kvalme og halsbrann.