Digidexo.com

Hvordan er Tylenol metabolisert?

Metaboliseres i leveren

Etter at du svelge dine Tylenol piller, de reiser gjennom blodet, som leverer Tylenol til leveren. Leveren er der den er hovedsakelig metabolisert, eller brutt ned. Leveren bryter pillen fra hverandre, slik at paracetamol å binde seg til et molekyl sulfat og deretter å binde seg til et molekyl glucuronid. Komponentene som er igjen etter dette bindende, eller metabolizing, blir sendt ut av kroppen i urinen.

NAPQI

Hvis for mye paracetamol er fortært, kan leveren ikke håndtere metabolizing prosessen. Når dette skjer, et system kalt cytokrom P-450 overtar, og danner et mellomliggende metabolitt kalt NAPQI (N-acetyl-p-benzo-kinon imin). En liten mengde av dette giftige produkt er alltid fremstilt fra metaboliserende system, men det er en liten mengde tilstrekkelig til å strømme ut av kroppen via urinen. Men når det tas i overdose, er en større mengde produsert, og dets toksisitet kan føre til leverskader.

Interaksjoner

Når for mye paracetamol er forbrukt, og cytokrom P-450 øker dannelsen av NAPQI er glutation pathway belastet med NAPQI, og leveren er skadet. Likeledes, når alkohol er konsumert av seg selv, er leveren ansvarlig for spyling av dette produkt ut av legemet uten skadelige effekter. Når alkohol og Tylenol er fortært sammen, kan leveren ikke håndtere både ansvar og leveren kan bli skadet. Dette gjelder også med visse interaksjoner, for eksempel Tylenol forbrukes med antiepileptika, hydantoiner eller orale antikoagulantia.