Digidexo.com

Kosttilskudd for å hjelpe med energi

Kosttilskudd for å hjelpe med energi


Supermarked hyller foret med vitaminer, nedkjølt bokser i neonfarger, selv bensinstasjonen tellere med pille-pakker skryte et energikick. Når kampene trøtthet som ikke ønsker supplerende hjelp? Mens helsepersonell først tout regelmessig søvn, et balansert kosthold, stress reduksjon og trening, noen kosttilskudd hjelpe med energi. Diskuter kosttilskudd med en lege eller farmasøyt først som de kan ha negativ samhandle med medisiner eller eksisterende helsemessige forhold. Også, hvis utmatting blir kronisk, bør en lege teste for eventuell sykdom.

Koenzym Q10

Dette enzymet og antioksidant som finnes i hver eneste celle i kroppen er nøkkelen i energiproduksjon. Disse enzymnivåene reduseres med alderen, så det er en av de mest populære kosttilskudd for energi; folk også ta det for immunitet.
Foreslått daglig dose: 30 til 50 mg
Hensyn: Du må ta det i flere uker for å oppleve effektivitet.

Magnesium

Oral magnesium har redusert tretthet hos personer med lavt magnesium nivå. Den mektige mineral er behov for mer enn 300 biokjemiske reaksjoner for hjerte og nerve funksjon, energimetabolisme og proteinsyntese.
Foreslått daglig dose: 300 til 400 mg
Betraktninger: Personer med hjerte-eller nyresykdom bør ikke ta dette supplement. Tar for mye kan føre til diaré.

Iron

Dette mineralet fører oksygen i hele kroppen. Personer som lider av jernmangel klager over følelse kald, trøtt og kan være blek. Et supplement kan forbedre arbeidsytelse, minne og årvåkenhet.
Foreslåtte daglig dose: Menn og kvinner eldre enn 50 bør ta 8 mg om dagen, mens kvinner 19-50 bør få 18 mg daglig.
Hensyn: For mye jern kan akselerere helseproblemer. Det er best for en lege å ta blodprøver før du tar en jern supplement.

Eleuthero

Også kjent som sibirsk ginseng, har denne planten vært brukt i kinesisk medisin for å forbedre mental aktivitet og fysisk utholdenhet under stress.
Foreslått daglig dose: Opp til 3 g, tatt seks til åtte uker med en-til to-ukers pause i mellom.

Hensyn: Personer med ukontrollert høyt blodtrykk bør ikke ta Eleuthero som det kan øke blodtrykket eller hjertefrekvensen.

Ginseng

En av de mest kjente energitilskudd for å redusere stress, styrke immunforsvaret, bedre hukommelse og energi, er ginseng en adaptogen, eller en klasse av naturlige stoffer med evne til å gjenopprette kroppens likevekt.
Foreslått daglig dose: Mellom 100-700 mg, tatt i delt doser to ganger om dagen.
Betraktninger: Ikke ta ginseng om natten som det kan forstyrre søvnen. For å få full effekt, sitt beste for å ta dette i flere uker.

Kanel

Dette krydderet kan bidra til å opprettholde blodsukkernivået, noe som kan opprettholde energinivået.
Foreslått daglig dose: To 500 mg kanel kapsler tatt midt på dagen for å hindre at ettermiddagen lavkonjunktur.
Betraktninger: kanel i store mengder kan forårsake munnsår.