Digidexo.com

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi?

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi? Dette er et vanlig spørsmål er dagens hektiske samfunn der folk vanligvis stappe så mye inn i hver dag som overhodet mulig. Denne livsstil forårsaker stress og fattig diett, som også bidrar til mangel på energi. Sammen disse kan føre til et svekket immunforsvar, virusinfeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom og andre former for trøtthet.

Bekreft Årsak

Hvis du lider av en alvorlig mangel på energi, ta kontakt med legen din for å utelukke eventuelle alvorlige helseproblemer. Mange sykdommer som Addisons sykdom, kan være årsaken til kronisk, nådeløs tretthet. Kronisk tretthetssyndrom er en annen og mer vanlig årsak til en mangel på energi.

Ernæring Først

Du bør først justere kostholdet ditt hvis du lider av en mangel på energi. Ofte et næringsstoff-utarmet dietter er den viktigste årsaken til tretthet. Bearbeidet mat har viktige næringsstoffer fjernes, slik kroppene våre sulter for drivstoffet den trenger for å fungere sitt beste. Prøv å legge hele matvarer og eliminere bearbeidet mat. Du kan raskt se en forskjell i energinivået.

Ikke glem viktigheten av søvn og trening. Du kan ikke innse hvor viktig en full åtte timers søvn er hver natt. Trening, tro det eller ei, kan raskt gi deg et løft for å komme gjennom resten av dagen. Hvis du lider av at 15:00 drag, kan en rask spasertur være akkurat det du trenger. Hvis, etter å ha prøvd disse forslagene, du fremdeles føler deg utmattet, er du klar til å utforske måter å supplere din diett med visse vitaminer.

Lær hvilke vitaminer er bra for mangel på energi

De vanligste vitaminer anbefales for energi er B-vitaminer --- folsyre, niacin og tiamin, sammen med de mer lett gjenkjennelige B1, B6 og B12. B-vitaminer er naturlige energi boosters fordi de bidrar til å konvertere mat til brukbar energi. B-vitaminer også forbedre hjernens funksjon. B-vitaminer kommer i pilleform, som væsker og selv som injeksjoner.

En annen vitamin for arsenal er CoQ10. Denne antioksidant er nødvendig av hver celle for å produsere energi for kroppen. Den vanlige dose er 300 mg fordelt på tre doser på hver 100 mg, som ble tatt ved hvert måltid.

Essensielle fettsyrer (EFA) er essensielle for økt energi samt å være godt for hjertet. Mens finnes i mange matvarer, er fettsyrer lett skadet og er derfor funnet å være mangelfull i de fleste dietter. Den anbefalte dosering er mellom 4000 og 6,000mg per dag.

Magnesium er et mineral som nesten alle er mangelfull i. Mens 500mg er et godt mål, er det best å bygge opp til dette beløpet gradvis for å unngå en lakserende effekt.

DHEA er et annet viktig næringsstoff for energi. Det er lurt å be om en blodprøve for å måle dine nivåer av DHEA før du begynner tilskudd. En gjennomsnittlig dose ville være 25 mg per dag.

Vær sikker på at du diskutere alle vitaminer og kosttilskudd som du tar med legen din, spesielt hvis du tar noen reseptbelagte medisiner. La ham overvåke utviklingen for å sikre ingen bivirkninger.