Digidexo.com

Høyt fiber diett for Diverticulosis

Diverticulosis oppstår fra å ha flere poser (diverticula) som stikker utover fra tykktarmen. Disse resultat i milde symptomer for noen: nedre magekramper, ubehag eller oppblåsthet, men de fleste med diverticulosis viser ingen symptomer. Mellom 10 og 25 prosent av de med diverticulosis utvikle en hevelse i diverticula i en tilstand som kalles divertikulitt. Leger mener en lav-fiber diett som forårsaker disse sykdommene, og behandling innebærer å øke mengden av fiber i pasientens diett.

Velge High-fiber alternativer

Legg high-fiber matvarer i kostholdet ditt til forbruker mellom 20 og 35 gram per dag. Øke mengden frukt og grønnsaker, hele korn og bønner for å øke mengden av fiber lett. Nedgang kjøtt og raffinerte kornprodukter som disse mangler sunt fiber for å lette ubehag fra diverticulosis. Se Resources du en tabell over høy-fiber matvarer og hvor mye fiber de har.

Unngå å konsumere popcorn, nøtter og frø bare hvis disse forårsake betennelse i diverticula og den resulterende smerte og kramper. Leger lar disse matvarene som en del av en sunn, høy-fiber diett for dem som tåler dem.

Ta Fiber Supplements

Snakk med legen din om å ta fibertilskudd. Velg det formatet du kan lettest ta daglig. Se etter methylcellulose eller psyllium kosttilskudd med 2,5 til 3 gram fiber per dose. Ta hver dose med minst 8 gram vann.

Øk vanninntaket og trening

Øk mengden av vann for å hindre oppblåsthet og forstoppelse fra den ekstra fiber i kosten. Målet for åtte 8-unse glass vann hver dag. Øk mengden av trening for å også forebygge og lindre forstoppelse vanlig hos de med diverticulosis.