Digidexo.com

Lettelse for divertikulitt Pain

Divertikulitt er en smertefull problem preget av betente lommer inne i tarmen. En pose kalles en divertikkel, og mange poser er diverticula. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer rapporterer at om lag 10 prosent av den amerikanske befolkningen over 40 år har diverticulosis, som er betingelsen for å ha diverticula. Diverticulosis er ikke et alvorlig helseproblem, men når poser blir betente, kan store magesmerter satt inn. Over-the-counter smertestillende midler for det som nå er divertikulitt vil få deg bare så langt. Du må gå til roten av problemet.

Symptomer og årsaker

Gjenkjenne symptomer på divertikulitt, som, ifølge Mayo Clinic, inkluderer plutselige, sterke magesmerter, endringer i avføringsmønster, feber, kvalme og oppkast, forstoppelse og diaré.

Legene tror en lav-fiber diett forårsaker diverticulosis, selv om de er usikre på nøyaktig hvorfor divertikulitt noen ganger oppstår med diverticulosis. En teori er at forstoppelse som følger med divertikulose kan skape ekstra trykk i kolon. Trykket fordeler seg på veggen av tykktarmen, som deretter blir infisert. En annen teori er at posene i tarmen felle avføring, noe som fører til en infeksjon.

Lindre smerte

Ifølge Johns Hopkins University Medicine, kan divertikulitt vanligvis behandles hjemme med sengeleie, en flytende diett, og antibiotika. Hvis du tror du har divertikulitt, starte en flytende diett umiddelbart og ringe legen din. Husk divertikulitt er en mulighet hvis du allerede har blitt diagnostisert med diverticulosis. Hvis du ikke allerede har en diverticulosis diagnose, og legen din kan utføre en koloskopi for å fastslå den sanne årsaken til magesmerter. En koloskopi er en poliklinisk prosedyre som du vil bli satt under anestesi mens legen bruker et omfang for å undersøke tykktarmen.

I om lag 20 prosent av tilfellene, kan behandling av divertikulitt krever et sykehusopphold, komplett kolon hvile, og intravenøs antibiotika. I enda sjeldnere tilfeller kan operasjon være nødvendig. Legen kan anbefale operasjon hvis din divertikulitt smerte er hyppig eller hvis den ikke reagerer på antibiotika.

Forebygging

Etter divertikulitt smerte er ryddet opp, starte en høy-fiber diett umiddelbart for å holde smertene kommer tilbake. Velg frukt, grønnsaker og helkorn å få mest kostfiber av dine måltider. Også drikke rikelig med væske. Selv en høy-fiber diett kan være constipating hvis du ikke er hydrert. En øvelse plan vil også holde deg fra å bli forstoppet.