Digidexo.com

Er flytende dietter sunt?

Flytende dietter anses kjepphest dietter, fordi de kan følges bare for en svært kort tid og er generelt usunn for langsiktig bruk. Ifølge Mayo Clinic, det er tider når en flytende diett kan være foreskrevet av lege og deretter betraktet som sunt. Til tross for dette, viser Mayo Clinic til flytende diett som kortsiktig og definitivt ikke anbefalt for vekttap.

Fad flytende dietter

Flytende diett moter er usunn når det brukes til noe annet enn en svært kort periode. Hvis du er i god fysisk form, men bare trenger å gå ned i vekt, er en flytende diett ikke måten å gjøre det. Grunnen mye væske diett shakes endret fra de to-per-dag-og-ett-sunt-måltid metoden til dagens metode for å legge til snacks og gir sunne spise tips er at folk bruker dem sultet seg selv.

Enhver diett som begrenser inntaket av frukt, grønnsaker, hele korn, og magre proteiner og melkeprodukter er ikke sunt. De fire mat grupper gir vitaminer og mineraler kroppen trenger for helse og levealder.

Short-Term Bruk

The Mayo Clinic hevder at en klar væske diett bør bare brukes i en kort periode, og med tilsyn av en lege. Denne dietten er ikke høy i kalorier og næringsstoffer, så hvis du bruker det lenger enn anbefalt, er det ikke sunt, så vil kroppen din begynne å sulte. Hvis kroppen mener det er sultne da vekttap vil ikke forekomme, og kan også være vunnet.

Fordeler med en flytende diett

Selv om det ikke er mange ernæringsmessige fordelene ved en flytende diett, når du bruker den til å bekjempe en mage sykdom eller andre medisinske årsaker, gir det noen nødvendige elementer til kroppen. Ved å følge en flytende diett, er kroppen i stand til å unngå dehydrering. Matvarene tatt i gi elektrolytter som natrium og kalium. Klare væsker er lett fordøyd og etterlater ingen ufordøyd tarm rester.

Pre & Post-Treatment

En flytende diett er ofte brukt for å opprettholde sunne elektrolyttnivåer før og etter visse medisinske behandlinger og prosedyrer, som en koloskopi eller operasjoner som krever en tom mage. Det anbefales også til bruk når en sykdom, som influensa eller mage plager, fører til kvalme, oppkast og diaré. Leger vil vanligvis fortelle en pasient hvor lenge det er sunt for dem å bo på flytende diett. Når den blir fulgt på grunn av en fordøyelseskanal sykdom, så det bør følges bare til myke matvarer som eggehviter og toast kan spises uten bivirkninger.

Mat anbefalinger og restriksjoner

The Mayo Clinic ansatte godkjenner vannbaserte matvarer for en kortsiktig flytende diett for å opprettholde en sunn hydrering nivå. Rent vann, er te, buljonger, og fruktjuice uten masse ofte anbefalt. Myk mat som gelatin og popsicles (uten fruktkjøtt eller fruktbiter) kan spises også. Klare brus kan drikkes for å lette ubehag av en urolig mage.

Men hvis en lege setter en pasient på en flytende diett for å forberede for en prosedyre, kan hun velge å begrense fargene på noen av væsker som er tatt inn. Diskutere Alltid en flytende diett med en lege eller ernæringsfysiolog før du prøver å gå på ett alene. En lege eller ernæringsfysiolog kan gi nyttige forslag for å gjøre et mer sunt kosthold plan.