Digidexo.com

Viktigste årsakene til acid reflux sykdom

Gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, er når innholdet i magesekken tilbake opp i spiserøret. Dette kan forårsake skade på slimhinnen i spiserøret. Denne tilstanden er også bare kalt reflux eller halsbrann. Noen av årsakene til GERD inkluderer kosthold, overvekt og medisiner tatt for andre forhold.

Diet

En diett høy i fet, stekt eller syreholdig mat kan forårsake eller forverre GERD, som kan forbruker for mange alkoholholdige eller koffeinholdige drikker.

Overvekt

Reflux er utbredt i den overvektige, men det kan også være et problem for de som bærer bare noen få ekstra pounds. Å opprettholde en normal kroppsmasseindeks er viktig for å hindre GERD.

Medisiner

Visse medisiner tatt for andre forhold kan forverre reflux. Legemidler for astma og osteoporose, og ikke-steroide antiinflammatoriske midler, eller NSAIDs, er noen eksempler.

Genetikk

Noen leger mener at muskulære problemer i fordøyelsessystemet kan være arvelig, så kan predisposisjon for Barretts øsofagus.

Forhold

Gravide kvinner ofte lider av acid reflux sykdom på grunn av presset på nedre esophageal sphincter fra det voksende fosteret. Også de med en hiatushernie --- når en del av den øvre mage festet til spiserøret presser opp gjennom membranen --- er mer utsatt for tilbakeløp.