Digidexo.com

Effektiv Orthotic Therapy for Planus Foot

Planus fot er en tilstand der fotens bue er for flatt og ikke tåle vekten som det skal. Dette fører ofte smerte, ubehag og muskeltretthet i foten. Orthotics er enheter som kan plasseres i skoen som å forme foten ordentlig slik at den kan tåle vekten. Orthotics virker kun på de med en fleksibel bue. Hvis k er for stiv, da kirurgi er den eneste effektive behandling.

Orthotics

Skoen inserts brukes til å korrigere flate føtter kan være myk, fast eller hard-støpt. Disse vanligvis er satt bare i joggesko eller full dybde sko, fordi mote sko har en lavere profil og smale tær som ikke tillater nok plass for innleggene. Orthotics er laget for gjennomsnittlig størrelse personer eller mindre. Hvis du er større enn normalt, vil du sannsynligvis vil en bue filler, som er et svampaktig materiale som er lagt under hælen for ekstra støtte.

Orthotics kan være skreddersydde. Beslaget ville bli gjort på podiatrist kontor. Disse vil mest sannsynlig gi bedre støtte og smertelindring, men vil trolig bli dyrere.

UCBL

Den UCBL er den hyppigst forskrevne type orthotic for barn, ifølge en mai 2009 Artikkel av Seamus Kennedy, president i Hersco Ortho Labs, publisert i The O & P Edge. Den UCBL ble oppkalt etter University of California i Berkeley Laboratory, der den først ble utviklet. Det er et termoplastisk orthotic med en hæl som er ekstra dype, minst 30 millimeter.

Andre terapier

Fysioterapi er ofte foreskrevet av Fotpleie (fot leger) i conjuction med orthotics. Podiatrist også kan vikle foten med spesielle båndet for å gi mer støtte og avlastning til leddbånd og ledd som er berørt. Hvis større kontroll er nødvendig, kan en ankelstøtte i forbindelse med den ortotiske være nødvendig. I alvorlige tilfeller, eller om fotens bue er for stiv, og operasjonen kan det være nødvendig å korrigere sykdommen.