Digidexo.com

Interne Fordeler med sesamolje

Enten brukes som matolje, en aktuell salve eller en munnvann, er sesamolje svært gunstig for menneskers helse. Selv om topiske applikasjoner kan kontrollere lus, gjærinfeksjoner og andre sykdommer, kan intern forbruk regulere sentrale helsefaktorer slik som blodtrykk, kolesterol, og til og med hepatitt.

Blood Pressure

Matlaging med sesamolje i stedet for andre vegetabilske oljer kan senke blodtrykket. Dr. Devarajan Sankar av Annmalai University i India gjennomførte en studie der 328 personer med høyt blodtrykk byttet utelukkende til sesamolje. I løpet av to måneder, alle av individene hadde normalt blodtrykk.

Kolesterol

Begge enumettet fett og flerumettet fett finnes i sesamolje. Dette er gode typer fett som bidrar til å redusere kolesterol.

Antioksidanter

Sesamolje inneholder sesamol og Sesamin, kraftige anti-oksidanter.

Sykdom Behandling og forebygging

Mange alvorlige, kroniske sykdommer kan behandles ved å bruke sesamolje. Hepatitt, diabetes og migrene kan behandles med sesamolje. Det hindrer også vekst av malignt melanom.

Gingivitt

En studie utført ved Maharishi International College i Fairfield, Iowa, avslørte at sesam-frø olje forårsaket en 85 prosent reduksjon i gingivitt-bakterier når det brukes som munnvann.

Nose & Throat

Når det tas i nesedråper, kan sesamolje kurere kronisk bihulebetennelse. Det kan drepe strep og andre bakterier når gurglet.