Digidexo.com

Forskjellen mellom type One & type to diabetes

Diabetes er en sykdom hvor kroppen mangler hormonet insulin. Denne mangelen på insulin gjør det vanskelig for kroppen å bryte ned maten fordi kroppen trenger insulin for å forvandle mat til sukker. En person med diabetes kan være ute av stand til å produsere insulin (type en diabetes) eller ute av stand til å produsere nok insulin (type to diabetes) for å bryte ned maten.

Effekter

Begge typer diabetes kan føre til hyperglykemi (høyt blodsukker) eller hypoglykemi (lavt blodsukker). Imidlertid kan type en diabetes også føre til cøliaki og / eller ketoacidose.

Forebygging

Det er ingen måte å hindre Type En diabetes, men en person kan være i stand til å redusere risikoen for å utvikle diabetes Type To gjennom diett og mosjon.

Identifikasjon

Begge typer diabetes har lignende symptomer, men symptomene vil typisk være mer alvorlig og utvikles raskere i type en diabetes enn de vil i type to.

Time Frame

Type en diabetes symptomene vanligvis utvikler i løpet av barndommen, mens type to diabetes symptomer kan utvikle seg til enhver alder.

Behandling

En diabetes type blir typisk behandlet med insulin. Type to diabetes, derimot, er vanligvis behandles med kosthold, mosjon og / eller muntlig medisiner som Glucotrol.