Digidexo.com

Hvordan samle en Specimen Fra et ileal Conduit

Hvordan samle en Specimen Fra et ileal Conduit


Når visse medisinske forhold påvirker din evne til å urinere, kan en kirurgisk prosedyre som kalles urinavledning være nødvendig. Urinavledende er en måte for urin å passere fra kroppen annerledes enn den vanlige ruten. En type urinavledning kalles en ileostomi eller ileal kanal. Denne fremgangsmåten bruker en del av tynntarmen, kalt ileum. Ileum brukes til å lage et rør som drenerer urin gjennom en åpning i magen, kalles en urostomi eller en stomi. En engangsoppsamlingspose, noen ganger kalt et apparat, er festet til utsiden av magen. Oppsamlingspose fungerer som et reservoar og samler urinen som passerer fra stoma. Samle en urinprøve fra en ileal kanal er en grunnleggende prosedyre som kan utføres av helsepersonell eller hjemmeomsorgspersoner.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Sørg for personvern for å beskytte pasientens verdighet. Lindre pasientens frykt ved å forklare prosedyren på forhånd.

Sanitize hendene med antibakteriell såpe og vann. Tørk dem grundig, deretter samle dine forsyninger. Sett på ikke-sterile engangshansker.

Fjern urostomi apparatet bag ved forsiktig peeling tilbake de selvklebende kantene. Som du skrelle limet, holde huden fra å bli trukket med et lett trykk på den omkringliggende huden med den andre hånden. Når apparatet er fjernet, bør det aldri bli gjenbrukt. Kast den inn i en stikkontakt.

Fukt en vaskeklut med varmt vann. Forsiktig rense urostomi stomien og huden rundt. Etter at området er ryddet, klapp den tørr med et rent håndkle. Det er vanlig å se små mengder urin som kommer ut av stomien. Drapere et håndkle under stomien for å absorbere urin.

Ta dine forurensede hansker og kast dem. Vask hendene med såpe og vann. Tørk dem grundig.

Åpne urin kateterisering kit. Kateter som finnes i hvert sett kan variere i størrelse. Det er foretrukket å anvende en # 14 fransk kateter, med mindre annet er beordret av legen. Pass på at du bruker riktig størrelse kateter for denne prosedyren.

•  Sett på sterile hansker som er gitt i settet.

Åpne pakken med smør gel og smøre de første 4 inches av kateterspissen.

Rens stomien grundig hjelp av den medfølgende renseløsning.

Sett kateterspissen ca 2 1/4 inches inn i stomien. Hvis ingen urin renner fra kateteret, har pasienten endre sin posisjon til urinen avløp fritt.

Samle urinen ved å plassere enden av kateteret inn i oppsamlingsbeholderen anordnet i settet. Når beholderen er full, legg lokk på tett for å beskytte den mot forurensning.

Ta kateteret og bruke en ny urostomi apparatet bag.

Etikett prøven container i henhold til institusjonens protokoll. Gjør et spesielt oppmerksom på laboratoriet slip der prøven ble samlet inn fra en ileal kanal. Send prøven til laboratoriet så raskt som mulig.