Digidexo.com

5-HTP Informasjon

5-Hydroxytryptophan, eller 5-HTP, er en aminosyre som forekommer naturlig i kroppen. 5-HTP kosttilskudd er populært på grunn av sine antidepressive kvaliteter. Disse kosttilskudd tilbyr også smertelindring for folk som lider av fibromyalgi.

Funksjon

5-HTP blir til serotonin, som er et signalstoff som påvirker sult, humør og søvn. Det er et naturlig alternativ for folk som ønsker å unngå reseptbelagte medisiner.

Typer

5-HTP er tilgjengelig som en over-the-counter supplement. Små mengder av 5-HTP kan også finnes i matvarer som hvite fjærfe kjøtt og ost.

Fordeler

Personer som lider av depresjon, kan panikkanfall og søvnløshet dra nytte av bruk av 5-HTP. Dette tillegget fungerer også som en appetitt suppressant.

Betraktninger

Alkohol bør ikke tas i kombinasjon med 5-HTP. Hvis du spiser en alkoholholdig drikke, vente minst seks timer før du tar 5-HTP.

Advarsel

Hvis du for tiden tar noen reseptbelagte medisiner eller lider av en stor helsetilstand, snakk med legen din før du tar 5-HTP kosttilskudd. Effekten av tranquilizing medikamenter kan økes ved bruk av 5-HTP.