Digidexo.com

Hvordan sjekke blodsukkeret

Hvordan sjekke blodsukkeret


Det mest essensielle ting du kan gjøre for å holde sukker i kontroll er å sjekke blodsukkeret regelmessig. Denne loven er spesielt viktig hvis du er en diabetiker. Hvis det høres lettere sagt enn gjort, lære hva du må gjøre for å gjøre det en del av din daglige rutine.

Hvordan sjekke blodsukkeret

Monter de nødvendige elementene, som er en blodsukkermåler, teststrimler og en lansett.

Kode apparatet, om nødvendig, for å matche teststrimler. En enkel måte å gjøre dette på er å sjekke siden av strimmel container. Hvis du ser en stor kodenummer, lese produsentens instruksjoner om hvordan du bruker den.

Vask hendene med såpe og vann, eller bruk en alkohol pad for å rengjøre området av fingeren pinne. Tørk grundig før stikker.

Plasser ett enkelt strimmel inn i apparatet med singelen merket kanten utover. Trekk tilbake lansettholderen å laste den. Trykk på enden av holderen og la lansetten å stikke fingeren.

Trykk fingeren noen ganger for å gi blod til å komme ut av stukket området. Hold apparatet med teststrimmelen nær fingeren. Trykk strimmelen forsiktig inn den lille prikken av blod. Blodet vil reise opp linjen av teststrimmelen.

Se ned på apparatet når det piper for å se hvor mange som viser blodsukker lesing.

Spor blodsukkeret lesing i en logg, slik at du kan holde oversikt over hva det går i gjennomsnitt. Kast lansetten og teststrimmelen inn en beholder for skarpe gjenstander.

Hint

  • Prikk siden av fingeren i stedet for spissen for en mindre smertefull følelse.
  • Sjekk dokumentasjonen fra produsenten for å se om du kan bruke alternative "stick" områder. Men vær forsiktig med å bruke alternative områder, fordi de ikke kan gi korrekte målinger.