Digidexo.com

Herpes genitalis Treatment

Genital herpes er en vanlig seksuelt overført sykdom som finnes i omtrent én av fem amerikanere over en alder av 12. Det kan være forårsaket av to typer herpes simplex virus (HSV), type en og type to, men type to er mer felles. Mens symptomer (blemmer på eller rundt kjønnsorganene eller endetarmen) oppstår vanligvis bare under et utbrudd, hyppigheten av utbruddene har en tendens til å avta over tid. Selv om genital herpes ikke kan herdes, er det behandlinger utformet for å holde i sjakk og virus redusere risikoen for utbrudd.

Antiviral Drugs

Behandling av genital herpes ved hjelp av antivirale midler er avhengig av frekvensen til utbrudd. Initial behandling er gitt ved første blikk av symptomer, og varer vanligvis sju til ti dager. Denne behandlingen vil hjelpe lindre symptomene eller hindre dem fra å bli verre.

Etter denne innledende behandling, blir en av to typer behandling som velges. Intermitterende behandling innebærer å ta antivirale medikamenter som skal tas i løpet av hvert utbrudd. Mens symptomer kan gå bort på egenhånd, ta medisiner for en periode på to til fem dager ved første blikk av symptomer vil hjelpe fremskynde prosessen.

Undertrykkende behandling gis når utbrudd oppstår langt oftere. Ved å ta antivirale legemidler hver dag, kan pasientene aldri oppleve et utbrudd. I de fleste, men kan undertrykkende terapi redusere utbrudd med opptil 80 prosent.

De tre viktigste medikamenter som brukes til å behandle symptomer assosiert med genital herpes: Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir) og valacyclovir (Valtrex). Alle kommer i pilleform, mens mer alvorlige tilfeller kan behandles ved hjelp av intravenøs aciklovir.

Alternativ Behandling

Echinacea er ofte betraktet som en effektiv måte å behandle genital herpes. Men en studie i Storbritannia viste ingen signifikant reduksjon i utbrudd i de som ble behandlet med solhatt. Til tross for denne studien, mange som har prøvd echinacea si det øker immunforsvaret, mens noen sier det reduserer alvorlighetsgraden og hyppigheten av utbrudd.

Propolis, et stoff med en voksaktig konsistens laget av bier, har vist seg å fremskynde helbredelsesprosessen herpes sår. Det har vist seg å være mer effektiv enn salver inneholdende acyclovir. Ingen studier har blitt gjennomført for å vise effektiviteten av en kombinasjon av propolis salve og muntlig antivirale medikamenter.

Til slutt, Prunella vulgaris og rozites caperata (en spiselig sopp) inneholder en rekke kjemikalier vist seg å bekjempe både muntlig herpes virus (HSV-1) og genital herpes virus (HSV-2).

At Home Treatment

Selv om ikke så effektiv som antivirale eller homøopatiske behandlinger, det er skritt man kan ta hjemme for å hjelpe til med å lindre smerte og ubehag. Tylenol eller Advil kan hjelpe med smerter, mens plassere en kald klut på det berørte området kan lindre den brennende følelsen og lindre smerte.

Advarsler

Mens det er liten risiko for alvorlige bivirkninger eller avhengighet forbundet med alternative behandlinger, de er ikke FDA-godkjent og som sådan er det ingen krav på vegne av deres effektivitet.