Digidexo.com

Amputasjoner forårsaket av diabetes

Ukontrollert diabetes som følge av dårlig kosthold, kan en mangel på mosjon og ustabile sukker nivåer føre til tilstander som nevropati, negativt påvirker kardiovaskulær helse og potensielt kan føre til amputasjoner.

Blodsukkeret

Høyt blodsukkernivå skade nerver og blodkar, som fører til dårlig sirkulasjon som påvirker de perifere områdene av kroppen som lemmer og ekstremiteter.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati skader nervefibre, forårsaker nummenhet som fører til økte skader og infeksjoner som vanligvis ubemerket på grunn av redusert opplevelser av smerte.

Blodsirkulasjonen

Infeksjoner, skader og fotsår føre til fot og ben amputasjoner, som blod ikke sirkulerer raskt nok til å helbrede sårede områder på grunn av dårlig vaskulær helse forbundet med nevropati.

Hevingen Limbs

Tett leg arterier forårsake skade og potensielt amputasjon av tær, føtter og ben ved å forstyrre blodstrømmen. Hjerte- og prosedyrer som unclog arterier kan være gunstig i å redde lemmer.

Kosthold og trening

Amputasjoner forårsaket av diabetes kan forebygges ved et sunt, fiberrikt kosthold og daglig mosjon for bedre blodsirkulasjon, fleksibilitet og vedlikeholdt sukker.