Digidexo.com

Hva er årsaken til ankel smerte?

Ankelen er en kompleks felles, som består av mange leddbånd som forbinder beina i føttene til beina i leggen. Siden ankelen støtter kroppen når du står oppreist eller gå, noen problemer med skjøten er sannsynlig å bli følt som ubehag eller smerte mens setter vekt på ankelen.

Forstuinger

En forstuing oppstår når leddbånd i en join - senene som kobler to bein sammen - er trukket for langt og blir helt eller delvis revet. Ankler er en av de mest forstuet ledd, siden en feilplassert skritt eller "rulle ankelen" (stepping på siden av foten) lett kan føre til en forstuing. Basketball og andre idretter som krever mye hopping og raske endringer i retning ofte resultere i forstuinger. En ankel forstuing er svært smertefullt på den tiden av forstuing og vil fortsette å være smertefullt når vekten er lagt på ankelen til den er ordentlig leget.

Tendinitt

Senebetennelse er en tilstand der en sene i kroppen er irritert, vanligvis fra repetitive stress, og blir betent og smertefullt. Achilles sener kjøre langs baksiden av ankelen, og vil føre til ankelen smerte hvis de blir plaget med senebetennelse. Vanligvis en diett av RICE - hvile, is, kompresjon og elevasjon - vil være tilstrekkelig til å roe senebetennelse smerter, etter som normal aktivitet kan gjenopptas.

Stress frakturer

Mens en hårfin eller mer alvorlig brutt bein i foten eller ankelen vil føre til en mye smerte, kan stress frakturer føre til kronisk ankel smerte som er vanskeligere å tilskrive en enkelt hendelse. Stress frakturer er små sprekker eller chips laget i bein fra repetitive stress, som for eksempel å kjøre lange avstander på harde overflater. Stress frakturer kan skape ankel smerte som synes å komme ut av ingenting, fordi smertene er forårsaket av opphopning av stresset i stedet for én traumatisk hendelse.

Gikt

Artritt er kronisk smerte som forekommer i leddene i to former. Artrose er en tilstand som er preget av en gradvis nedbryting av connective leddbånd, noe som fører til mindre stabile ledd og bein som kan gni seg mot hverandre, forårsaker kroniske smerter. Revmatoid artritt er en tilstand som fører til vedvarende hevelse og smerter i et ledd, som være ødeleggende. Leddgikt er vanligvis brakt videre av tidligere skader, som forstuinger og stressfaktorer, samt alder og mangel på riktig ernæring. Kvinner er mer utsatt for leddgikt.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en tredje form for leddgikt som er preget av plutselige anfall av ekstrem svie eller smerte. Gikt ofte påvirker foten og ankelen området, og fører til en høy grad av følsomhet i det berørte området, der selv en lys tøff mai tilfelle smerte. Urinsyregikt er forårsaket av opphopning av urinsyre i blodet, så heldigvis kan gikt ofte forebygges ved å unngå matvarer som gir høy urinsyre i kroppen.